Нардепа Божика обрано головою міжфракційного депутатського об’єднання «Буковина» (ОНОВЛЕНО)

Нардепа Божика обрано головою міжфракційного депутатського об’єднання «Буковина» (ОНОВЛЕНО)

20.09.2019, 14:26

Нещодавно у Верховній Раді України ІХ скликання групою народних депутатів відповідно до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» створено міжфракційне депутатське об’єднання  «Буковина». А головою цього добровільного  об’єднання народних депутатів обрано мажоритарника від 204 виборчого округу Валерія Божика. Про це Валерій Іванович попросив голову Верховної Ради Дмитра Разумкова оголосити  на черговому пленарному засіданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" від 204-го округу Валерій Божик вперше виступив з парламентської трибуни (ОНОВЛЕНО)

Освіта, бюджет, спорт, правова політика: у яких Комітетах ВР працюватимуть Лис, Заремський, Мазурашу і Божик з Чернівцької області

Такі об’єднання відповідно до чинного законодавства утворюються без реєстрації, кадрового, матеріально-технічного, інформаційного, організаційного забезпечення їх діяльності Апаратом Верховної Ради України.

Міжфракційне депутатське об’єднання не має прав депутатської фракції (депутатської групи), передбачених Регламентом Верховної Ради України.

Разом з тим, народні депутати прагнуть різнобічно, а не тільки в політичній площині, реалізувати себе під час свого перебування у парламенті. Нерідко такі речі об’єднують між собою парламентарів з різними, іноді навіть діаметрально протилежними політичними поглядами. Для цього і можуть створюватися міжфракційні депутатські об’єднання, що дають можливість співпрацювати в будь-якому напрямі представникам різних депутатських фракцій та груп.

Джерело: http://nordbess-news.cv.ua/

Загалом до складу об’єднання «Буковина» увійшли 9 нардепів: вісім «слуг народу» та один "опозиціонер".

Депутатське об’єднання «Буковина» Верховної Ради 9-го скликання:

Валерій Божик «Слуга народу»;

Оксана Гринчук «Слуга народу»;

Максим Заремський «Слуга народу»;

Володимир Козак «Слуга народу»;

Олена Лис «Слуга народу»;

Георгій Мазурашу «Слуга народу»;

Олег Марусяк «Слуга народу»;

Максим Павлюк «Слуга народу»;

Михайло Папієв, «Опозиційна платформа – за життя».

Склад добровільного депутатського об'єднання може змінюватися. 

Нагадаємо, що Михайло Папієв не входив до попереднього складу депутатського об’єднання «Буковина», хоча і був нардепом, - пише https://acc.cv.ua/ 

1