Вирішивши за чернівчан, що мер їм не потрібен, нардеп Семенюк насправді озвучив позицію губернатора Папієва, а не свою власну?

Вирішивши за чернівчан, що мер їм не потрібен, нардеп Семенюк насправді озвучив позицію губернатора Папієва, а не свою власну?

02.01.2013, 16:43

Голова облдержадміністрації Михайло Папієв не бачить крайньої необхідності проводити вибори Чернівецького міського голови. Він задоволений Михайлішиним і слухняним голосуванням депутатів міськради. Про це губернатор сказав в радіоефірі програми "Суть речей" наприкінці 2012 року.

- Це рішення, яке має приймати ВРУ, це в межах її повноважень, я знаю різні позиції депутатів ВРУ, які виходять з абсолютно прагматичних речей, - сказав Михайло Папієв. - Чи є сьогодні в міському бюджеті зайві гроші і чи є сьогодні така крайня необхідність і що зміниться при проведенні цих виборів? Можливо, було б краще, якщо б ці кошти спрямувати на капітальний ремонт дитячої міської поліклініки. Або давайте спитаємо у нашої громади, хоча це теж не є кінцеве рішення, це рішення будуть приймати народні депутати України. Це їх сфера повноважень – як вони вирішать. Призначать вибори – будемо проводити та організовувати вибори і я впевнений, що вони пройдуть прозоро, чесно та демократично. Якщо проголосують, що треба відтермінувати, до 2015 року не так багато часу залишилось – я бачив сьогодні сесію міської ради, депутати працюють, приймають рішення, нормальна життєдіяльність міста. Я постійно спілкуюсь з Віталієм Михайлішиним, є програми по нашому міському громадському транспорту, і ремонт доріг, і багато інших позитивних речей. Якщо б мене особисто спитали чи є крайня необхідність, ви знаєте, для мене це теж було б складне питання. Я от не бачу сьогодні такої крайньої необхідності. Чи є якість більш пріоритетні завдання, на які можна було б використати кошти для громади міста – я би сказав, що так. Мені більше подобається спрямувати ці кошти на міську дитячу поліклініку. І це було б достойно та нормально.

Схожу позицію на останній сесії  Чернівецької міської ради озвучив народний депутат України від округу №204 (Хотин) регіонал Артем Семенюк. З трибуни він заявив, що вибори мера у Чернівцях проводити не потрібно. Народний депутат є пасербом губернатора Буковини Михайла Папієва. 

- Ви не дуже так думайте, що будуть перевибори мера, - звернувся Семенюк до депутатів. - Я приїхав сюди і побачив, що міська рада працює. І я бачу, що недоцільно, що би ви не казали, це недоцільно, до виборів залишається два роки, то недоцільно зараз проводити вибори Чернівецького мера. Тому я особисто голосувати не буду і на комітеті з питань самоврядування готовий показати відео, що у нас є співпраця, що всім надають слово, показати Комітетові, що у нас вибори мера непотрібні (сміх і аплодисменти у залі). Тому хочу, щоб цей пан, який говорив про вибори мера (депутат від "Фронту змін" Олексій Каспрук — ред) трошки заспокоївся.

Нагадаємо, опозиція звинувачує міську владу в Чернівцях у "дерибані" землі та ухваленні непрозорих рішень.

Ще у березні 2011 року сесія міської ради достроково припинила повноваження Чернівецького міського голови Миколи Федорука. З того часу обов’язки мера виконує секретар міської ради представник Партії регіонів Віталій Михайлішин. Згідно з чинним законодавством, Верховна Рада має призначити вибори мера, але досі цього не зробила.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Необходимо всю власть на Буковине отдать боярину ПОПЕ!

avatar

читач

04 січня 2013 13:41