Нардеп Роман Ванзуряк вичистив буковинський 'УДАР' від випадкових людей

Нардеп Роман Ванзуряк вичистив буковинський "УДАР" від випадкових людей

09.01.2013, 16:44

Минулу парламентську виборчу кампанію народний депутат України Роман Ванзуряк, який також є головою Чернівецької обласної організації партії "УДАР", вважає непростою, але результативною. Пишатися буковинським "УДАРівцям" справді є чим. Партія вперше провела до парламенту одразу 42 депутата. З них - четверо буковинці. І вклад Буковини, щоб це представницто було вагомим, справді досить відчутний. Чернівецька область віддала за "УДАР" майже 20 відсотків голосів своїх виборців. Це третє за результативністю місце в Україні. Після Києва і Закарпатської області.

Для нової партії, яка на час виборчої кампанії налічувала менше півтисячі (483) членів, це справді неабиякий результат.

І він був би значно вищим. якби не численні порушення під час проведення виборчої кампанії. За словами Романа Ванзуряка, фракція "УДАРу" у Верховній Раді України ініціюватиме створення тимчасової депутатської слідчої комісії для розслідування всіх зафіксованих фактів  порушень, в тому числі у 203 та 204 буковинських виборчих округах. Тут перемогу, нагадаємо, здобули висуванці Партії регіонів Геннадій Федоряк та Артем Семенюк. Народний депутат переконаний: те, чого не вдавалося домогтися в судах, зробить тепер парламентська комісія. На "горіхи" отримають усі, хто порушував закон у Новоселицькому та Кіцманському районах.

5 січня 2013 року відбулася обласна конференція партії. Делегати переобради керівний орган - Раду.   До складу оновленої ради потрапили 14 чоловік, які засвідчили свою ефективність і вміння працювати на результат під час виборчої кампанії.

 Нині кількість членів партії майже подвоїлася. На Буковині її чисельність перевалила за тисячу. За словами Романа Ванзуряка, це живі, реальні люди, які пройшли перевірку конкретними справами. Тушкам, перекинчикам з інших партій шлях до "УДАРУ" закритий, - наголосив народний депутат.

 Свідченням принциповості нової партії є не тільки той факт, що серед її депутатів, які пройшли до парламенту, не виявилося жодної "тушки". Попри розмови, що "УДАР" буде партією тушок. На Буковині теж діє жорсткий кадровий відбір. За результатами виборів,  з партії виключили 7 чоловік, в тому числі з числа керівного складу. Посад позбулися голови чотирьох районних організацій. Нових керівників, поки вони не довели свою ефективність конкретними справами, навіть не ввели до складу керівного органу - ради.

Папієв і всі губернатори, яких призначив Президент, також мають піти з своїх посад. Як повідомляє кореспондент www.chas.cv.ua, про це заявив народний депутат України Роман Ванзуряк. Він, зокрема, зазначив, що дуже багато було скандальних рішень обласної влади. Влада не хотіла йти на компроміс з демократичними силами, не хотіла дослухатися до думки суспільства. 

- Загальна оцінка (обласної влади, - ЧАС) є негативною, негативною в усіх відношеннях, - зауважив Роман Ванзуряк. - І на сьогоднішній день є велика заборгованість по заробітній платі і це демонструє те, що влада не справилась зі своїм основним завданням, яке мала би зробити. Питання книгарень демонструє абсолютну недовіру до нашої влади і так само ті рішення, які були прийняті обласною радою абсолютно не відображають того настрою і тих думок, які на сьогоднішній день є в суспільстві. Є багато інших проблем, які ігноруються.

- Влада досить серйозно зайнялася виборами до верховної ради, зробила все, щоб провести всіх чотирьох кандиадтів, на що було пущено досить серйозний державний ресурс і, я думаю, це якраз є причиною того, що на сьогоднішній день влада не може справитися з тими основними завданнями життєдіяльності області, з якими вона мала би досить успішно справлятися, - підкреслив Роман Ванзуряк.

- Я підтримую ініціативу, щоб всі губернатори, призначені президентом не працювали, - зазначив Ванзуряк. - Тому що кожен з них по всій території України не продемонстрував тої роботи, яка мала б бути. І я вважаю, що вся команда, яка прийшла до влади від цього президента і партії регіонів на сьогоднішній день не має працювати і не має бути. Якщо треба написати таке звернення до президента (щодо звільнення Папієва з посади, - ЧАС), то я можу таке звернення написати і можу підтримувати такі звернення усіма своїми діями.

Фото та відео chas.cv.ua

1