Нардеп Оксана Продан сумнівається, що податок в 30% на витрати запрацює

Нардеп Оксана Продан сумнівається, що податок в 30% на витрати запрацює

11.12.2014, 14:45

Народний депутат Оксана Продан вважає нереальним механізм введення 30% податку на витрати, що перевищують офіційно задекларовані доходи фізичних осіб. Таку думку вона висловила у ефірі Еспресо.TV.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України спільно з Державною фіскальною службою екстрено готують до розгляду у Верховній Раді проект податкової реформи, який передбачає введення нового 30% податку на суму, що перевищує витрати фізичних осіб над їхніми доходами, повідомила на прес-конференції народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Оксана Продан.

«Якщо у тебе витрати перевищують доходи, які ти задекларував, і ти не можеш довести, де ти взяв із задекларованого майна гроші, які витратив, то з перевитрат ти маєш сплатити 30% податків», - сказала Продан, уточнивши при цьому, що норма законопроекту може бути змінена в парламенті.

Продан також повідомила, що проект податкової реформи передбачає посилення повноважень співробітників фіскальної служби.

«Дається їм право без рішення суду, самостійно донараховувати. Термін пройшов - і відразу на стягнення. Дається право стягнення на дебіторську заборгованість. Якщо ти винен бюджету, і у тебе немає, що відняти, але у тебе є заборгованість чиясь перед тобою, то податківці підуть по ланцюжку далі», - повідомила депутат.

За словами народного депутата, зміни в податкове законодавство Кабмін має розглянути сьогодні, 8 грудня, а в середу, 10 грудня відповідна законодавча ініціатива може бути направлена на розгляд в профільний комітет парламенту.


Детальніше читайте на УНІАН:http://economics.unian.ua/finance/1019206-minfin-gotue-noviy-30-podatok-na-perevischennya-vitrat-ukrajintsiv-nad-jihnimi-dohodami.html

 

1