Нардеп Григорій Тіміш зустрівся з громадами Новоселицького та Сторожинецького районів

Нардеп Григорій Тіміш зустрівся з громадами Новоселицького та Сторожинецького районів

03.03.2015, 10:52

У суботу, 27 лютого, народний депутат України Григорій Тіміш на особистому прийомі зустрівся з громадою сіл Топорівці, Чорнівка та Рідківці Новоселицького району та Красноїльск і Іжівці, що на Сторожинеччині. З селянами політик говорив про мобілізацію, земельні питання та ріст цін.

У Сторожинці ситуацію в Україні загалом та в краї зокрема з народним депутатом Григорієм Тімішем обговорив голова районної державної адміністрації Ярослав Бартош. А на Новоселиччині сільський голова Топорівців поцікавився у нардепа, як залучити у село інвестиції та розвинути інфраструктуру. Держслужбовці, соціальні працівники та просто небайдужі мешканці села розпитували про альтернативні методи наповнення сільського бюджету.

З-поміж іншого громада села попросила Григорія Тіміша посприяти у зміцненні культурних зв’язків із сусідніми європейськими країнами. Саме у співпраці з ними селяни бачать перспективні шляхи залучення інвестиційних коштів для розвитку громади.

Цікавило людей і фінансове питання. Зокрема, топорівчани розпитували Григорія Тіміша про систему державної реєстрації майна та оподаткування нерухомості, адже в їхньому селі є дуже багато нежитлової площі (хліви, сараї тощо), яка підпадає під оподаткування. Григорій Тіміш повідомив, що вже підготував законопроект щодо визначення податку на нерухоме майно за оціночною вартістю, при цьому зсилаючись на досвід країн Центральної Європи.

Жителі с.Рідківці скаржилися Григорію Тімішу на незаконний вивіз лісу та просили повернути землі за межами села на баланс сільської ради, щоб громада могла отримувати з них прибуток.

Також мешканці Рідківців ділилися побоюваннями небезпеки з боку Придністров’я та просили убезпечити їх від можливих загроз.

Були й питання, які цікавили мешканців усіх сіл. Так, учителі просили повернути їм надбавку до зарплати у розмірі 20% за престиж роботи. А сім’ї, де є чоловіки призовного віку, розпитували про мобілізацію та перспективу створення професійної армії.

Люди цікавились волонтерською діяльністю депутата та його команди. Григорій Тіміш зазначив, що приймальні нардепа функціонують і вже тривалий час приймають гуманітарну допомогу від людей для наших солдат. Крім того, помічники нардепа особисто їздять в зону АТО і передають допомогунашим воїнам, про що постійно звітують перед громадою через засоби масової інформації.

За підсумками зустрічей Григорій Тіміш вже підготував декілька депутатських звернень та запитів і зазначив, що такі виїзні зустрічі з селянами стануть частішими.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Маючи дружні  стосунки  з  Яценюком.   тільки  Тіміш, Папієв  і   Рибак  не  підписали  звернення  депутатів  до  КабМину  про   додаткове  виділення  Буковині  фінансування  доріг,  що  ініціювала  О.Продан.  То  чого  їздити  по  області,  щось  обіцяти?  

avatar

Буковинець

03 березня 2015 09:18