Нардеп Федорук розповів «російському філологу»  Кобевку, як декомунізує назви поселень

Нардеп Федорук розповів «російському філологу» Кобевку, як декомунізує назви поселень

06.05.2016, 16:20

Народний депутат України Микола Федорук розповів про свою участь в процесі декомунізації, який відбувається в Україні. Зокрема, ghj очищення назв поселень.  Таким чином парламентар відповів на питання шеф-редактора газети «Час» Петра Кобевка.

Про це повідомляє кореспондент BukNews.

- Почуваюся у цій ролі досить комфортно, - запевнив журналістів Микола Федорук. -  Як голові підкомітету мені доводиться тісно співпрацювати з Головою Українського інституту національної пам’яті  Володимиром В’ятровичем. Отримую багато нової інформації. Ми з вами жили у часи, коли про багато речей просто не знали. А якби знали, то все було б зовсім по іншому. Як казали у Чернівцях,  Саро, а де ти була такою розумною вчора. Багато інформації було закрито. Навіть до цього часу в нашій історії залишаються так звані «білі плями», які ми тільки зараз відкриваємо.  

Тому я почуваю себе нормально. Так само як і ви почуваєтеся, Петре Дмитровичу, як російський філолог за освітою.  Ми всі міняємося. Не міняються тільки дурні і генії. Ні до одних, ні до інших ми себе не відносимо.

Триває дискусія навколо перейменування 980 поселень. Є питання, навколо яких тривають суперечки. Наприклад, по містах Кіровоград, Дніпропетровськ. Переконаний, що вирішувати їх потрібно разом з органами місцевого самоврядування.  Основне хотіти знати правду і дізнаватися її. Багато речей ми просто не знали. Молодому поколінню більше пощастило в цьому сенсі. 

1