Нардеп-чернівчанин Павло Петренко та просто нардеп Андрій Дирів, якому погрожував Забродський, зірвали таємний тендер на закупівлю швидких

Нардеп-чернівчанин Павло Петренко та просто нардеп Андрій Дирів, якому погрожував Забродський, зірвали таємний тендер на закупівлю швидких

01.10.2013, 20:21

Народні депутати "Батьківщини" Павло Петренко та Андрій Дирів сьогодні фактично завадили таємному проведенню мільярдного тендеру на закупівлю автомобілів швидкої допомоги, який мав відбутись сьогодні у Міністерстві охорони здоров'я.

Як зазначив А.Дирів, цей тендер викликав занепокоєння опозиції через завищені ціни на автомобілі.

За його словами, планується закупити 1000 швидких категорії "класу В" по ціні 649 тисяч гривень за кожен, при цьому перевищення ціни по 200 тисяч.

Депутати опозиції підрахували, що це більше 200 млн. грн. можливих переплат.

"Хочу звернути увагу, що така кримінальна справа була рік тому порушена. Тоді МОЗ збирався вкрасти близько 60 млн. грн. Зараз вони хочуть вкрасти близько мільярда гривень", - сказав Андрій Дирів.

У свою чергу Павло Петренко зазначив, що цей тендер є непрозорим і закликав журналістів та громадських діячів також звернути увагу на це.

"Те, що сьогодні вкотре був відкладений тендер - на 10 жовтня - свідчить, що ця оборудка є непрозорою, ми попередили, що в цій ситуації, яка склалася, вони не повинні займатися такими оборудками і мають провести цей тендер за участю журналістів та громадських активістів. І тільки таким чином дійсно є можливість, щоб українці отримали ті швидкі, яких вони потребують, бо станом на сьогодні українці часто можуть не дочекатися "швидкої" і помирають", - наголосив народний депутат.

"Ми вважаємо, що у такому тендері мають брати учать лише крупні компанії, які є крупними дилерами або виробниками автомобілів. Це не мають буди одноденні компанії з невідомими назвами, які фактично є посередниками для відмивання коштів", - наголосив депутат.

Крім того, він сказав, що керівництво МОЗ, посилаючись на таємницю умов проведення тендеру, не надала нам назви компаній, тому 10 жовтня тут знову будуть народні депутати і журналісти.

"Ми їх попередили, що тендер має бути взірцевим", - підкреслив Петренко.

Джерело: byut.com.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

avatar

Василий Забродский

01 жовтня 2013 15:04

avatar

Валера Чоткий

02 жовтня 2013 17:09

К сожалению депутаты-бютовцы оплошали с митингом - в такие заказные, оплаченные спонсорами митинги против Минздрава, уже никто не верит! Но вот народ посмешили на 5 балов - так перепутать дату тендера - уметь надо! Смешно было!

avatar

Небесная

02 жовтня 2013 20:30