Нардеп Бурбак спитав Шокіна, чому з Папієва, у справі якого опитали 150 свідків,  досі не зняли недоторканність

Нардеп Бурбак спитав Шокіна, чому з Папієва, у справі якого опитали 150 свідків, досі не зняли недоторканність

22.07.2015, 18:00

Фракція "Народний фронт" звертається до Генерального прокурора Віктора Шокіна із вимогою надати публічні пояснення з приводу внесення до Верховної Ради подання про зняття депутатської недоторканності з члена парламентської фракції Радикальної партії Андрія Лозового.

Про це сьогодні заявив голова фракції Максим Бурбак, пише офіційний сайт "Народного фронту".

За його словами, "Народний фронт" стоїть на позиції рівності всіх перед законом, незважаючи на депутатські мандати, статуси і чини.

"Кожен, хто вчинив злочин, має понести відповідальність. Водночас, незрозуміла вибірковість застосування Генеральною прокуратурою каральних повноважень", - сказав Бурбак.

"В той час, коли найближчі соратники Януковича - Льовочкін, Бойко, Бакулін, Папієв та інші - абсолютно безпечно сидять під куполом Верховної Ради, вноситься подання на депутата, який був одним із ініціаторів збору підписів за відставку самого Шокіна. І це, на жаль, більше нагадує зведення політичних рахунків", - наголосив Максим Бурбак. 

Голова фракції "Народного фронту" вважає такі дії Генеральної прокуратури тривожним симптомом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Папієва проведено п'ять експертиз, допитано 150 свідків, проте притягнути екс-губернатора до суду можна тільки з дозволу Верховної Ради

У справі колишнього голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва, якого підозрюють в незаконній агітації на виборах у 2012 році, опитали 150 свідків та провели цілий ряд експертиз.

Про це в мережі Facebook повідомив колишній заступник глави АП Андрій Портнов, пише molbuk.ua

"Нова постреволюційна прокуратура нещодавно інкримінувала йому (Папієву, - авт..) участь у незаконній агітації, згадавши 2012 рік. Його агітаційний випадок так зачепив правлячий режим, що прокурори провели лише цього року три психологічних, лінгвістичних, комп'ютерних, відео та аудіо експертизи, допитавши вже більше 150 свідків", - заявив екс-чиновник.

1