Нардеп Бурбак не бачить Володимира Куліша чи членів його команди на чолі Буковини: область потребує голову-камікадзе

Нардеп Бурбак не бачить Володимира Куліша чи членів його команди на чолі Буковини: область потребує голову-камікадзе

16.12.2014, 17:04
Народний депутат України Максим Бурбак заявив, що не претендує на посаду голови ОДА. Про це він заявив на сьогоднішній прес-конференції у Чернівцях.

«Я обирався по мажоритарці і моє призначення головою ОДА означатиме нові вибори по округу № 204. Це нові видатки, нові гроші з бюджету. У цей важкий час, який проживає країна, я не можу собі такого дозволити і зрадити виборців», - заявив Бурбак.
 
Нардеп від Народного фронту Максим Бурбак сподівається, що призначення нового голови Чернівецької ОДА відбудеться найближчим часом, бо від цієї посадової особи залежатиме виконання бюджету області у наступному році.



"Думаю, що найближчим часом буде призначене керівництво області, бо при прийнятті бюджету області треба, щоб був голова ОДА, який відповідатиме за виконання цього бюджету. Щоби потім так не трапилося, що приймуть бюджет, а згодом прийде людина і скаже: "Та це не при мені приймали, я не міг вплинути", - сказав Бурбак.

Водночас нардеп заявив, що не буде головою ОДА.

"Розумієте, коли я йшов на вибори, я йшов по мажоритарному округу. Прийшов, і пішов – і знову призначили вибори? А звідки гроші на це?", - сказав Максим Бурбак.

Разом з тим, він вважає, що особі, яка прийде на крісло голови Чернівецької ОДА, можна поспівчувати.

"Як у нас був уряд камікадзе, так і в нас буде губернатор-камікадзе. Бо треба буде скорочувати соціальні допомоги, скорочувати енергію. Тобто дуже багато кроків треба буде робити новому губернаторові. І впевнений, що йому потрібно буде співчувати через це призначення. Я впевнений, що людина має бути гідною, і відповідатиме за економічний стан області, а не займатиметься популізмом, як деякі попередні керівники області", - додав Максим Бурбак.

Відповідаючи на питання кореспондента БукІнфо, про те, чи може цю посаду обійняти Володимир Куліш чи хтось із його команди, Бурбак відповів наступне: «У випадку з Кулішем, думаю, що двічі в одну річку неможливо увійти (ймовірно мається на увазі, що Куліш вже був головою ОДА – БукІнфо). Так само я не бачу в його команді і людей, які б могли претендувати на цю посаду».

Нардеп розкритикував діяльність Куліша і фракції «Наша Україна» в Чернівецькій обласні раді. «Звісно, у цій фракції були люди, які гарно працювали і завжди були ініціативними, але не Куліш. Це точно», - підкреслив Бурбак.

На уточнююче питання БукІнфо чи міг би головою ОДА стати Олександр Фищук, Бурбак відповів загадково. За його словами Фищук проявив себе як надійна людина, гарний депутат і управлінець, хоча багато хто прогнозував, що він та інші депутати від Буковини можуть «стушкуватися». Водночас Бурбак висловив сподівання, що нового голову ОДА призначать ще до прийняття обласного бюджету на 2015 рік. Він зокрема сказав, що бюджет області треба приймати при голові ОДА. Водночас нардеп спрогнозував, що новопризначений голова ОДА, пропрацює не довше, ніж до місцевих виборів.

«Той, хто буде призначений губернатором, буде працювати у дуже складний період, тому я йому можу лише поспівчувати», - сказав Бурбак. На його думку, саме через це новопризначений керівник області має бути сильною особистістю і професіоналом, аби втримати ситуацію в регіоні.

Крім цього, Бурбак розкритикував слова іншого народного депутата України від Буковини Івана Рибака, який вчора заявив, що як депутат не має важелів на кадрові призначення в області. «Я чомусь вважав, що народний депутат має займатися законодавчою діяльністю, а не просуванням якихось кандидатур чи кадровим лобіюванням», - зазначив Бурбак.
 
За матеріалами БукІнфо та molbuk.ua
1


КОМЕНТАРІ (2)

камікадзе))))))) невже кулявлоба я(видалено адміном)ценюка відправляют в сулку на голову ОДА))))))))))))) про(видалено адміном) країну камікадзе,а область й поготів)))))))))))))))

(видалено адміном) (видалено адміном) корупційні

avatar

)))))))))))))

16 грудня 2014 15:07

Кулявлобних корупційних і (видалено адміном) (видалено адміном) точно не буде на чолі області, шин багато!  

avatar

Андрій

17 грудня 2014 08:11