Нарахування неіснуючих «заборгованостей» і шахрайство: чернівчанин поділився досвідом спілкування з «каральним органом» водоканалу і його керівництвом та чекає реакції ратуші

Нарахування неіснуючих «заборгованостей» і шахрайство: чернівчанин поділився досвідом спілкування з «каральним органом» водоканалу і його керівництвом та чекає реакції ратуші

22.01.2021, 21:15
Чернівчанин Денис Раєвський розповів про звичну практику роботи абонвідділу комунального підприємства "Чернівціводоканал" з абонентами. А також викрив схему нарахування споживачам вигаданої «заборгованості» яка, на його думку, може містити ознаки шахрайства. Дописувач нагадав, що "роками очолює цей совковий рудимент, який замість відповідних послуг «надає» чернівчанам «біль та страждання» така собі пані Прокопчук".
 
- У вересні 2020 року зробив у бабусиній квартирі ремонт санвузла, під час якого майстри пошкодили уже розпломбований контролером лічильник. Замінивши пошкоджений лічильник на новий, звернувся до абонвідділу за послугою опломбування. Долаючи шалений опір абонвідділу щодо встановлення українського лічильника (пропонували встановити польський), таки домігся його опломбування. Прикметно, що станом на день опломбування нарахована абонвідділом сума до сплати становила 188.04 грн. Її я сумлінно сплатив, - розповів Денис Раєвський. 
 
- Відтак почалося найцікавіше: абонвідділ на чолі з пані Прокопчук нарахував бабці зі стелі (ну або з іншого місця) неіснуючу заборгованість, «перерахувати» яку уже письмово попросив пана Максимюка – директора водоканалу. Місяць чекав на відповідь, яка неабияк здивувала та обурила. Адже не маючи жодної змоги обґрунтувати певну частину вигаданої «заборгованості», пані Прокопчук вирішила нарахувати бабусі подвійну плату за спожиту воду: і «за середнім» – за той час, поки лічильник не був опломбований, і «за показниками» неопломбованого лічильника.  
 
- Аналогічну «неіснуючу заборгованість» пані Прокопчук вирішила нарахувати й мені (що наштовхує на думку про відверте шахрайство з боку Чернівціводоканалу), водночас після мого письмового звернення із вимогою обґрунтувати цю «заборгованість» схаменулась та «перерахувала» її.
 
- Водночас, коли сьогодні прийшов до абонвідділу з усіма квитанціями, актами та відповідями, з’ясувалося, що прийом громадян «каральний орган» водоканалу «на час карантину» не проводить. Дивним є не лише те, що свого часу, коли кількість занедужалих чернівчан була в рази більшою, абонвідділ працював на повну, але й те, що так раптово припинив прийом громадян – акурат після минулорічного нарахування чернівчанам неіснуючих «заборгованостей», які містяни тепер швидше за все не зможуть оскаржити.
 
- Окремий абзац хочу присвятити саме пані Прокопчук. У світлі «казусу» моєї бабусі, виходить, що керівник абонвідділу комунального підприємства міської ради або геть неписемний та не вміє читати та рахувати, або ж його діяння є цілком осмисленими, носять відверто протиправний характер, та можуть кваліфікуватися як шахрайство.
 
- Адже і в акті про опломбування, і у платіжках чітко вказано, що нарахування за спожиту воду починаються з показника «6м³». Водночас вже у відповіді за авторства пані Прокопчук водоканал невідомо чому просить розрахуватися за воду, спожиту починаючи з показника «0м³». І це враховуючи те, що об’єм води, спожитий від 0 до 6 м³ був оплачений «за середнім» тарифом, оскільки на той час лічильник ще не був опломбований. Нараховані бабусі «за середнім» 188.04 грн. я сумлінно сплатив.
 
- Власне, моє спілкування із цією пані на прикре розтягнулося на довгих півтора роки: спершу вона робила «усе від неї залежне», аби води у квартирі не мав я, відтак докладала «усіх необхідних зусиль», аби нахабним чином (як шулер у грі в покер) обшахрувати мою стареньку (93 роки) бабусю, яка до всього є інвалідом І групи.
 
Мешканець Чернівців переконаний, що реакція (чи відстуність такої) на знущання  над чернівчанами "абонвідділу КП «Чернівціводоканал», який з огляду на тотальну безкарність свого керівництва, перетворився на гібрид відділу КДБ із боротьбі з інакомислячими та класичної шахрайської піраміди на кшталт МММ", тестом на профпридатність нової владної команди у стінах ратуші 
1