Напередодні загострення ситуації в Криму боєздатні сили армії перекинули на територію півострова і Чернівецької області

Напередодні загострення ситуації в Криму боєздатні сили армії перекинули на територію півострова і Чернівецької області

08.02.2018, 16:39

Колишній головний командувач Збройних сил України Володимир Замана заявив, що напередодні загострення ситуації в Криму Генштаб перекинув боєздатні сили армії на територію Криму і Чернівецької області.

Про це Замана заявив сьогодні на допиті у суді у справі про державну зраду Януковича, повідомляє Українська правда.

Зокрема, він зазначив, що перші повідомлення про загострення ситуації у Криму почали надходити у січні 2014 року, коли країною ще керував Віктор Янукович.

"Десь з 25 січня до 5 лютого 2014 року, мною, по поверненні з Афганістану - я повернувся десь 15 січня - була надана довідка про ситуацію в Криму. В основному довідки носили такий загальний характер про напружену ситуацію. Але в довідці розвідки військово-морських сил капітана 1 рангу Циганова містились уже конкретні факти про перекидання до Криму воєнних БТРів-82, і інформація була про посилення угрупування чорноморського флоту в Криму", - сказав Замана.

Він додав, що поставив завдання про підготовку сил негайного реагування. Мова йшла про аеромобільні війська, сили спецпризначення, підготовку навчань, перекидання сил особового складу, командного складу на територію Криму і Чернівецької області, що було зроблено.

1