'Залякати мене неможливо': Іван Мунтян переконаний, що справою проти нього відволікають увагу від ситуації у країні та від власних оборудок

"Залякати мене неможливо": Іван Мунтян переконаний, що справою проти нього відволікають увагу від ситуації у країні та від власних оборудок

25.02.2020, 14:09

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян з трибуни сесії обласної ради заявив про те, що проблеми, які сьогодні існують в країні, намагаються перекласти на тих людей, які в силу різних обставин не можуть нести цю відповідальність, чи вирішити їх

- У своїх вчинках я завжди керувався не тільки громадською думкою, прислухаючись до побажань людей, але й власною совістю. І завжди був чистим перед людьми і Богом! - сказав Іван Мунтян. - Щоб відволікти увагу людей від тих проблем, які існують сьогодні в країні, можна знайти дуже багато причин. Або знайти людину, на яку можна все списати, а далі облаштовувати свої справи. Всі могли спостерігати, як відбувалося судове засідання. Всі подають інформацію так, як вважають за потрібне. В тому числі правоохоронні органи. Складно пояснити, що щось не так за таких обставин. Всі мої дії на посаді були тільки в інтересах громади. Ви дуже добре знаєте, в якому стані перебувають всі санаторії на Буковині. Бодай цей один ми намагалися передати інвестору. Бо коли санаторій вже закрився, як Щербинці, він не має тієї ціни.  Тому я шукав інвестора для санаторію. Походження цих коштів для мене невідоме. І цього ніхто не може зробити. Я ніякого стосунку не маю до того, що озвучено. Я знав, що ведеться розслідування і мав розмову з представниками НАБУ задовго до цього. Ролик, який показують, це піар. Після того моменту, який показують, у мене одразу провели обшуки. Але ніяких доказів того, що там показують,  немає. Більшість сум, які озвучуються у плівках, стосують не мене, а контрабанди. Я до того непричетний. Мені нічого боятися, а налякати мене - неможливо.  Багато, хто хоче вирішувати у цій ситуації свої політичні і власні справи. Але не потрібно перекручувати. Я знаю, відповідально кажу, що всі мої дільності на посаді були лише в інтересах громади і всіх тих, хто потребує підтримки". 

Під час сесії депутат Іван Шевчук від фракції БПП "Солідарність" зробив заяву. За його словами, депутати обласної ради потрапили у ганьбу через нещодавні події із звинуваченнями про те, що нібито депутатам платять за голоси, - пише https://acc.cv.ua/news/.

"Під вашим керівництвом ми брати участь у сесії не будемо. Просимо вас передати головування сесії першому заступнику до завершення слідства", - звернуся депутат до Івана Мунтяна.

Також виступив і ексголова Чернівецької ОДА Олександр Фищук. Він сказав, що був на допиті у слідства через ймовірний хабар Іванові Мунтяну. 

"Скільки працюю в політиці, не пам'ятаю таких ситуацій. Був минулого тижня на допиті в слідстві. Не буду говорити все, бо не можу. Але володію надзвичайно великою інформацією. Маю вибачитись перед правоохоронцями - за те, що раніше я заступився за Мунтяна. Якби у мене тоді було більше інформації, я би знав її краще, і не робив би таких заяв", - сказав Фищук. Екс-голова Чернівецької ОДА також заперечив, що разом зі Шведом причетний до справ навколо санаторію . А весь бізнес, який є в цьому місці, функціонує строго у рамках закону. 

Під час позачергової сесії  також  відбулася словесна перепалка між депутатом від фракції БПП "Солідарність" Василем Любимським та головою обласної ради Іваном Мунтяном.

 Під час напруженої розмови, Мунтян в запалі натякнув, що колишній голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук має проблеми із законом через контрабанду та отримував величезні хабарі на своїй посаді. І про це, нібито, також має записи НАБУ.

 "На місці деяких, я би вже склав свої депутатські повноваження. Я ж не маю відношення до контрабанди та інших чорних справ", - цитує http://www.bukinfo.com.ua/ слова Івана Мунтяна.

 

 Водночас Іван Мунтян сказав, що не заперечує, щоб сесією головував хтось інший. Станом на 12:00 сесію почала вести Інга Маковецька. 

Раніше у коментарі molbuk.ua Мунтян заявив, що не збирається порушувати обмеження, накладені на нього судом та уникатиме спілкування із підозрюваним та свідками у кримінальному провадженні. Він сказав, що готовий утриматись від відвідування сесій облради у разі, якщо буде така вказівка від детектива або слідчого.

1