Найближчого вікенду у театрі 'Чесний суддя'

Найближчого вікенду у театрі "Чесний суддя"

12.06.2017, 20:46

У суботу та неділю, 17-18 червня, у Чернівецькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені О. Кобилянської прем'єра сатирично-юридичної комедії за мотивами п'єси Юрія Васюка «Чесний суддя».

 Як розповіла завліт театру - Людмила Вегера, на вибір п'єси і цього автора, можливо, вплинув відомий Міжнародний літературний конкурс романів, п'єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей «Коронація слова».  Адже конкурс шукає нові імена, а театри шукають нову, сучасну українську драматургію.

ЧЕСНИЙ СУДДЯ

 Сатирично-юридична комедія за мотивами п'єси Юрія Васюка

Режисер-постановник – Мирослав Гринишин - заслужений діяч мистецтв України

Художник-постановник – Андрій Романченко

Балетмейстер – Марія Циба

Звукорежисер – Сергій   Рошка

Хормейстер – Оксана Рошка

Художник по світлу – Володимир  Калінін

Помічник режисера – Крістіна  Пасер

 Вистава без антракту.   

Тривалість – 1г. 30 хв.

ДОВІДКОВО:

 Юрій Васюк — український автор п'єс та кіносценаріїв. Переможець міжнародного конкурсу «Коронація слова[1]» (2014 року) в номінації «дитячий кіносценарій». Призер (третє місце) IV міжнародного конкурсу творів для дітей «Корнійчуковська премія»[2] в номінації «драматургія та кіносценарій для дитячого фільму». (Вікіпедія)

Наступного року на першому фестивалі комедийного мистецтва «ГаШоТю»  перемога  Юрія Васюка у номінації «Найкращий комедійний сценарій» передбачала рекомендацію двох його кіносценаріїв кінокомпаніям України та Гільдії сценаристів України. Тим часом автор запропонував у рідному місті п'єси для дітей. Тож у травні 2015р. відбулася прем'єра музичної казки "Неймовірні пригоди Тузика» у Чернігівському обласному музично-драматичному театрі.

Відтоді автор написав більше десятка п'єс: «Про лисицю-вегетаріанку та вовка в ягнячій шкурі», «Кат», «Промінь надії», «Чесний суддя», «Вдови на виданні», «Колос на узбіччі», «Ватніца», «Пташиний двір», «Невісточки…Свекрушина радість», «Всі за одного», «Вкрадений сніг» «Вередлива Кішка», «Трусливий Вовк», «Три сестриці», «Закляті друзі» та ін.

 

 

1