Найбільші популісти серед кандидатів у депутати  комуністи Бордіян, Говорнян та Черненко, само- висуванці Рибак та Чулей, а також висуванці партій «Нова Політика» Кузнєцов, «СОБОРУ» Манчуленко і Партії  регіонів Федоряк

Найбільші популісти серед кандидатів у депутати комуністи Бордіян, Говорнян та Черненко, само- висуванці Рибак та Чулей, а також висуванці партій «Нова Політика» Кузнєцов, «СОБОРУ» Манчуленко і Партії регіонів Федоряк

03.10.2012, 19:42

АНАЛІЗ ПЕРЕДВИБОРЧИХ ПРОГРАМ КАНДИДАТІВ У ДЕПУТАТИ ВРУ ПО 201, 202, 203 ТА 204 МАЖОРИТАРНИХ ОКРУГАХ

-          Знайти контакти кандидатів, їх довірених осіб та інші можливості зв’язку з ними практично не можливо, якщо ініціатором такої зустрічі виступає майбутній виборець, особливо, це стосується само висуванців. Звертаючись в штаби найбільш рейтингових політичних партій (Партія регіонів, Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», УДАР, Партія Наталії Королевської «Україна-вперед»), яких будуть представляти кандидати в чотирьох округах, в жодному штабі не було надано розширених варіантів передвиборчих програм кандидатів. Це може вказувати на, знову ж таки, формальний підхід до написання програм, як лише необхідного атрибуту при реєстрації в ЦВК.

-          Аналіз програм кандидатів у 201, 202, 203 та 204 округах, які розміщені на сайті ЦВК, вказує на значний декларативний характер їх змісту та досить низький рівень деталізації шляхів вирішення заявлених проблем. Жодна з програм не отримала найвищий можливий показник в 2 бали, що передбачає зазначення проблеми, деталізацію способу її вирішення, строки вирішення та джерела фінансування.

-          Лідерами за кількістю програмних обіцянок у 201 виборчому окрузі є Кедь Володимир Євгенович (само висуванець), Марараш Галина Григорівна (політична партія УДАР). За загальним Індексом реалістичності програм лідерами виступають Довганич Віктор Михайлович (самовисуванець) – 1,2 з 2, Федорук Микола Трохимович (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина») – 1,14 з 2.

Найбільш популістськими програмами у 201 окрузі є програми Бордіяна Івана Порфировича (Комуністична партія України) – 0,58, Кузнєцова Георгія Васильовича (Політична партія «Нова Політика») – 0,67. В інших рейтингових кандидатів округу програми теж мають низький декларативний характер. Ткачук Віталій Васильович (Політична партія «Україна майбутнього») – 0,77; Марараш Галина Григорівна (Політична партія УДАР) – 0,85; Михайлішин Віталій Михайлович (Партія Регіонів) – 0,88;

-          Лідерами за кількістю програмних обіцянок у 202 виборчому окрузі є Швигал Леонід Володимирович (Комуністична партія України) та Фищук Олександр Георгійович (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»). За загальним Індексом реалістичності програм лідерами виступають Назаренко Клавдія Дмитрівна (Політична партія УДАР) – 1,22 з 2 та Фищук Олександр Георгійович (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина») – 1,17 з 2.

Найбільш популістськими програмами у 202 окрузі є програми Рибака Івана Петровича (самовисуванець) – 0,6; Манчуленка Георгія Манолійовича (Українська платформа «СОБОР») – 0,64. В інших кандидатів, які представляють рейтингові політичні партії програми мають такі показники Індексу: Швигар Леонід Володимирович (Комуністична партія України) – 0,67 з 2; Бауер Михайло Йозефович (Партія Регіонів) – 0,71 з 2;

-          Лідерами за кількістю програмних обіцянок у 203 виборчому окрузі є Левчик Юрій Серафимович (Партія Наталії Королевської «Україна-вперед») та Спіжавка Степан Георгійович (ВО «Свобода»). За загальним Індексом реалістичності програм лідерами виступають Спіжавка Степан Георгійович (ВО «Свобода») – 1,09 з 2; Кучерявий Валерій Сергійович (Соціалістична партія України) – 1,05 з 2 та Тіміш Григорій Іванович (Політична партія УДАР) – 1,05 з 2.

Найбільш популістськими програмами у 203 окрузі є програми Говорняна Семена Володимировича (Комуністична партія України) – 0,5 з 2; Федоряка Геннадія Дмитровича (Партія Регіонів) – 0,64 з 2.

-          Лідерами за кількістю програмних обіцянок у 204 виборчому окрузі є Криворучко Віталій Пилипович (самовисування) та Мельник Василь Миколайович (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»). За загальним Індексом реалістичності програм лідерами виступають Гончар Віктор Васильович (самовисування) – 1,3 з 2 та Плаксій Манолій Васильович (самовисування) – 1,03.

Найбільш популістськими програмами у 204 окрузі є Черненка Віктора Михайловича (Комуністична партія України) – 0,5 з 2 та Чулея Віталія Михайловича (самовисування) – 0,5 з 2. В інших кандидатів, які представляють рейтингові політичні партії, програми мають такі показники Індексу: Семенюк Артем Олексійович (Партія Регіонів) – 0,7 з 3; Баласинович Богдан Олександрович (Політична партія УДАР) – 0,84 з 2; Мельник Василь Миколайович (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина») – 1 з 2.

Джерело: "Чесно"

1