Найбільші осередки овочівництва на Буковині з’єднала нова лісова дорога

Найбільші осередки овочівництва на Буковині з’єднала нова лісова дорога

27.11.2012, 12:42

На цю лісову дорогу чекало кілька сільських громад. Нова  магістраль  в Рухотинському лісництві   Хотинського держлісгоспу  найперше спростила  зв'язок з довколишніми селами – Перебиківцями й Зеленою Липою, найбільшими осередками овочівництва на Буковині. 

            Тому сільські громади  вирішили фінансово долучитися до  запланованих лісівниками робіт  -  прокладання  300 метрів дороги на  складному відтинку – особливо ж взимку - неподалік старого путівця. Зрозуміла всезагальна радість:  разом з лісівниками урочисто відкривали дорогу  представники районної влади, депутатського корпусу.

         Кошторис новобудови – понад 111 тисяч гривень, - повідомили  www.buknews.com.ua в Прес-службі Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.   Звели її за півтора місяці. Належно обладнано дренаж, водовідвід,  протипожежні водойми.

      Не менше соціальне значення має нова лісова дорога в Колінківецькому  лісництві  цього ж Хотинського держлісгоспу протяжністю 665 метрів.

-         Це другий етап будівництва  лісових доріг у  цьому лісництві, - наголошує начальник Чернівецького обласного  управління лісового та мисливського господарства Ігор Чебан. – Цього року здали в експлуатацію об»їздну  дорогу,  яка на 8 кілометрів  зменшила відстань вивозу деревини  за одну ходку. Вона  пролягла через лісові масиви  і з»єднала  їх з нижнім складом  і цехом переробки  Хотинського держлісгоспу. Ніхто  не дорікне, що лісівники  важкою технікою  спрацьовують  комунальну дорогу місцевого значення -  хоч регулярно ми її поновлювали.  Хай там як, а новобудова особливо актуальна для сільської громади села Грозинців.

      Нова лісогосподарська дорога обійшлася підприємству в понад 157 тисяч гривень. Вона закрита на шлагбаум – для належного контролю  за використанням лісових ресурсів, протипожежною безпекою, культурою відвідування людьми лісових масивів. Навесні  вздовж  путівця  буде обладнано кілька місць для відпочинку.

 На фото  Олени ЧАЙКИ: відкриття нової  лісової магістралі в Рухотинському лісництві   ДП «Хотинське ЛГ».

1