Найбільш аналогове: Чернівці потрапили у рейтинг міст України від Ukon

Найбільш аналогове: Чернівці потрапили у рейтинг міст України від Ukon

10.01.2022, 13:29

Uklon підготував свій перший рейтинг українських міст, до якого увійшли Чернівці. Базуючись на використанні райдерського (пасажирського) застосунку Uklon та відповідно до вподобань користувачів, до рейтингу потрапили 19 міст України, результати якого наступні:

  • Найбільш вдячним містом став Київ, де жителі міста частіше від усіх залишали чайові

  • Львів визначено як Найбільш сімейне місто, тому що він обігнав решту міст за викликом авто класу “Дитячий”

  • Звання називатися “Найбільш дружнім містом для тварин” отримав Кривий Ріг. Місцеві найчастіше використовують додаткову опцію “Я везу тварин”

  • Найбільш шумним містом виявилася Одеса, саме там користувачі замовляли таксі з додатковою послугою “Тиша в салоні”

  • Право називатися “Найбільш цифрове місто” отримали одразу Київ і Львів, де кожне 2-е замовлення оплачувалося у безготівковій формі. А Найбільш аналоговим містом стали Чернівці, де лише третина замовлень з оплатою готівкою

  • “Місто-яблуко” отримала Одеса, 65% всіх викликів там відбуваються через пристрої з операційною системою IOS, натомість “Містом-андроїдом” став Житомир - половина замовлень там здійснюється через Android.

Ми представлені вже у 27 містах України та оперуємо значним об'ємом інформації. Кожен виклик авто включає до 20 опцій та класів, за допомогою яких користувач підлаштовує звичайну поїздку в місті під себе, свої уподобання та спосіб життя. Так ми отримуємо мільйони даних та можемо скласти портрет цілого міста”, - пояснює принцип рейтингу операційний директор та співзасновник Uklon Сергій Смусь.

ЯК РАХУВАЛИ 

Рейтинг складено на основі досліджень використання райдерського (пасажирського) застосунку Uklon і відповідно до уподобань користувача - від вибору класу авто та додаткових опцій, як наприклад “Тиша в салоні”, до операційної системи та способу оплати. 

Щомісяця сервісом Uklon користується мільйони користувачів по всій Україні. До рейтингу потрапили 19 міст (від Києва та Львова до Житомира та Чернівців), де сервіс працював на початок року. 

РЕЗУЛЬТАТИ 

Чернівці отримали номінацію “Найбільш аналогове місто”, адже два з трьох  замовлень розраховуються готівкою. 

У той же час Київ і Львів стали Найбільш цифровими містами країни. Кожне 2-е замовлення жителі міст вирішують сплачувати безготівковою формою.

ЩО ДАЛІ

 На 2022 рік компанія Uklon ставить амбітні плани щодо додавання нових сервісів та розширення географії. У 2021 році програма стала доступною в 9 нових містах, включаючи Кишинів (Молдова). 

Uklon вже інтегрувався у повсякденне життя міст. Ми спілкуємося з місцевою владою, бізнесом та громадськими організаціями, отримуємо десятки запитів про співпрацю, аналізуємо наші дані, бачимо інфраструктурні виклики та намагаємось на них реагувати. У результаті вже з'являються проєкти, які покращують життя городян та користувачів наших сервісів. І ми хочемо, щоб справді корисних для міста ініціатив ставало більше”, - додає Сергій Смусь.

1