Найактивніший законодавець в парламенті родом з Чернівців

Найактивніший законодавець в парламенті родом з Чернівців

22.03.2013, 23:26

Протягом перших 100 днів Верховна Рада працювала не надто активно: на пленарні засідання припадає 20 днів, з яких лише 10 – робочі, решта 10 – на блокування трибуни. Як передає кореспондент RegioNews, Громадянська мережа ОПОРА сьогодні повідомила ці та інші цифри, зазначивши, на роботу в комітетах законотворці витратили лише 19 днів.

Натомість відпочивали парламентарі протягом 53 днів. Таким чином, більше половини зі 100 днів депутати не працювали. Втім, пленарна та комітетська низька продуктивність не завадила депутатам здійснювати законотворчі функції та реєструвати законодавчі ініціативи.

У рейтингу найактивніших авторів перше місце посідає Арсеній Яценюк («Батьківщина», 51 законопроектів), Сергій Міщенко (позафракційний, 42), Володимир Яворівський(«Батьківщина», 38), Петро Симоненко (КПУ, 36) та Віталій Кличко («УДАР», 32). ОПОРА відзначила, що керівники фракцій досить часто є формальними «підписантами» під законопроектами чи постановами, що також пов’язано зі своєрідним трактуванням ролі лідера у процесі.
“Проте я прошу журналістів та інших критично ставитись до цих речей. В наступних рейтингах ми будемо вводити різного роду коефіцієнти ваги законопроектів”, - зазначила голова правління громадської мережі “Опора” Ольга Айвазовська під час презентації даних дослідження.

Тематично парламентарі найбільше опікувались економічним та господарським блоком (261 ініціатива), на другому місці політика і державне управління (256), соціальна сфера опинилась на третьому місці серед пріоритетів депутатів (186). Найменш актуальною для парламентарів виявилась тема зовнішньої політики, зареєструвано лише 9 законопроектів. За 100 днів Верховна Рада прийняла 152 результативні рішення (закони чи постанови), з яких, 117 стосувались позачергових місцевих виборів.

Джерело: regionews.ua

1