'Нафтогаз' звинуватив 'фірташівські' облгази в шантажі та грабунку споживачів під приводом технічного обстеження мереж

"Нафтогаз" звинуватив "фірташівські" облгази в шантажі та грабунку споживачів під приводом технічного обстеження мереж

08.05.2019, 20:21

Облгази, які належать бізнесмену Дмитру Фірташу, знайшли спосіб для збору додаткових коштів зі споживачів — відключають будинки від газопостачання під приводом технічного обстеження мереж. 

Про це повідомляє НАК "Нафтогаз Україна" у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше 100 квартир у Чернівцях залишаються без газопостачання: газовики, комунальники і чиновники єдиним фронтом розводять чернівчан на "бабки"

"Перевіряти труби цілком нормально та необхідно. Але до суто технічного процесу облгази підійшли творчо. Відновити постачання газу обіцяють лише після оплати додаткових рахунків. Аби відновити газопостачання газовики вимагають данину близько 1000 грн з кожної квартири. З них 500 грн, начебто, за обслуговування колонки, яке вони навіть не проводили", - заявляє "Нафтогаз".

Згідно з повідомленням НАК, облгази заявили, що за наявності боргів не будуть відновлювати газопостачання.

"Але більшість цих боргів сформовані через скандальні газові коефіцієнти, які донараховують облгази групи "РГК" ("Регіональна газова компанія", бенефіціаром якої є Дмитро Фірташ, - ред.). Нарахування таких коефіцієнтів не визнають в уряді та в НКРЕКП, тож люди і не мають платити зайве", - уточнили в "Нафтогазі".

"Фірташевські облгази вперто продовжують нараховувати незаконні борги майже по всій країні. А тепер ще вдаються до силових методів — перекриття труби. Фахівці переконані: це незаконно. Облгази відверто грабують населення, вдаючись до шантажу", - резюмували в НАК "Нафтогаз України".

Раніше "Нафтогаз України" заявив, що облгази групи "Регіональна газова компанія", яку контролює бізнесмен Дмитро Фірташ, продовжують надсилати споживачам платіжки з підвищеними сумами, т. зв. газовими коефіцієнтами, і дав пораду споживачам, які отримують завищені платіжки за газ, або їм не було зроблено перерахунок.

1