Начальника управління Хотинської РДА підозрюють у нецільовому використанні майже двох мільйонів гривень бюджетних коштів

08.08.2019, 12:04

Працівниками Управління захисту економіки було встановлено, що згідно перерозподілу обсягу освітньої та медичної субвенції, Хотинській райдержадміністрації з бюджету було виділено кошти на придбання нових шкільних автобусів для перевезення дітей, які проживають у сільській місцевості.

Однак, начальник управління районної державної адміністрації вирішив «заощадити» на дітях, змінивши в інтересах підприємця вимоги тендеру. А саме, він змінив технічні та якісні характеристики транспортних засобів, що дало змогу придбати замість нових шкільних автобусів старі.

7 серпня слідчі обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області повідомили про підозру начальнику управління Хотинської РДА за ч. 1 ст. 210 (Нецільове використання бюджетних коштів), ч. 2 ст. 364 (Зловживання службовим становищем) та за ч. 2 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Департамент захисту економіки Національної поліції України
Національна поліція України
Поліція Чернівецької області

1