Начальника Полтавської митниці Калініченка - тестя депутата 'Слуги народу' Козака - затримали на хабарі. ФОТОрепортаж

Начальника Полтавської митниці Калініченка - тестя депутата "Слуги народу" Козака - затримали на хабарі. ФОТОрепортаж

08.09.2019, 09:45

Начальника Полтавської митниці Миколу Калініченка, тестя нардепа від "Слуги народу" Володимира Козака, затримали під час одержання хабара в розмірі $4 тисячі.

Затримання відбулося в Києві в Голосіївському районі, повідомляє журналіст Слідства.Інфо з місця події, передає Цензор.НЕТ.

Як повідомив військовий прокурор Руслан Кравченко, затриманий вимагав у підприємця хабар за розмитнення товарів сантехніки з Китаю. За кожен контейнер митник нібито мав отримати по $400.

За даними видання, Миколу Калініченка люстрували, але в 2016 році він поновився на посаді через суд.

Затриманому і його сім'ї належать: будинок, дві квартири і два офіси в Києві, а також будинок на Івано-Франківщині. Крім цього, Калініченко носить годинник Breguet за 200 тис. грн.

Нагадаємо, у списку партії "Слуга народу" балотувався родич харківського мера Геннадія Кернеса. Як інформує Цензор.НЕТ, про це в Фейсбуці під час виборчої кампанії повідомила журналістка Євгенія Моторевська.

"Тут, виявляється, родич Геннадія Кернеса в списку Слуги народу - на почесному (прохідному) 68 місці. Знайомтеся, на першому фото - Володимир Козак. З відкритих джерел відомо про нього зовсім небагато - підприємець, випускник КНУ, безпартійний. Але цікавий Володимир Васильович тим, що є рідним братом невістки мера Харкова.

В 2015 році Юлія Козак вийшла заміж за середнього сина Кернеса - Даніїла. Третє фото. Звичайно-звичайно, серцю не накажеш. Брат за сестру не відповідає. І все таке.

Але Володимира Козака з родиною Кернесів, схоже, пов`язують не лише родинні посиденьки. В кінці 2018 року майбутньому депутату від Слуги Народу перейшла доволі солідна компанія з виробництва соків та харчових продуктів, якою до того володів ніхто інший, як...середній син Кернеса. Можливо, це такий своєрідний калим від родини харківського мера за наречену, я не знаю. Але за які заслуги Володимир Козак опинився в прохідній частині списку - питання цікаве. Гугл знає ще багато цікавого про батька майбутнього "слуги народу" - Василя Козака. Але то вже інша історія". 

Джерело: https://censor.net.ua/ua/n3134548

Начальника Полтавської митниці Калініченка - тестя депутата Слуги народу Козака - затримали на хабарі 03

Начальника Полтавської митниці Калініченка - тестя депутата Слуги народу Козака - затримали на хабарі 03

Начальника Полтавської митниці Калініченка - тестя депутата Слуги народу Козака - затримали на хабарі 01

 

1