Начальника одного з відділів Чернівецького облуправління Держпраці викрили на хабарі 1000 євро (ОНОВЛЕНО)

Начальника одного з відділів Чернівецького облуправління Держпраці викрили на хабарі 1000 євро (ОНОВЛЕНО)

15.01.2021, 10:53

Посадовець обласного управління Держпраці вимагав у підприємця 1000 євро за непритягнення до відповідальності через порушення трудового законодавства. Після отримання службовцем чергової частини неправомірної вигоди правоохоронці затримали його та помістили до ізолятора тимчасового тримання. 

Протиправну діяльність 45-річного начальника одного з відділів Управління Держпраці в Чернівецькій області викрили співробітники обласного управління Нацполіції, Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НПУ під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

 Правоохоронці з’ясували, що посадовець вимагав від приватного підприємця неправомірну вигоду в розмірі 1000 євро за можливість уникнути штрафних санкцій через порушення вимог законодавства про працю і подальше неперешкоджання у здійсненні підприємницької діяльності.

  14 січня службовець отримав від підприємця частину неправомірної вигоди у розмірі 12 тисяч гривень. Одразу після передачі коштів поліцейські затримали порушника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

 Під час проведення першочергових слідчих дій правоохоронці здійснили низку обшуків у службових кабінетах Управління Держпраці в Чернівецькій області та за місцем проживання зловмисника. За результатами проведених обшуків співробітники поліції вилучили службову документацію, чорнові записи та гроші в національній та іноземній валюті у сумі, еквівалентній приблизно 140 тисячам гривень.

 Наразі співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області вирішують питання повідомлення затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Слідчі обласного управління Нацполіції спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НПУ довели причетність 45-річного начальника одного з відділів обласного управління Держпраці до зловживання наділеними повноваженнями з метою власного збагачення.

 Сьогодні, 15 січня, співробітники Слідчого управління ГУНП повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 Наразі триває досудове розслідування, слідчі поліції вирішують питання обрання підозрюваному запобіжного заходу.

  Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області 

Хабара за уникнення відповідальності через порушення трудового законодавства – на Буковині затримано посадовця Держпраці 

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури затримано начальника відділу Управління Держпраці в Чернівецькій області під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, начальник вимагав від фізичної особи-підприємця

1000 Євро за непритягнення до відповідальності за порушення трудового законодавства. Під час одержання чергової частини неправомірної вигоди його затримано в порядку ст. 208 КПК України. 

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття проводились слідчими СУ ГУНП в Чернівецькій області за оперативного супроводу УСР у Чернівецькій областіДСР НП України. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.      

1