Зінченко обіцяє, що скупки голосів виборців під виглядом плати за нібито здані горіхи більше не буде

Зінченко обіцяє, що скупки голосів виборців під виглядом плати за нібито здані горіхи більше не буде

07.10.2014, 19:18

Наразі одним із найпоширеніших порушень виборчого законодавства є підкуп виборців. Це заклики голосувати (чи не голосувати) за певного кандидата або згадування його імені, що супроводжується наданням грошей, безоплатних товарів, послуг і робіт з метою впливу на думку виборця (вручення продовольчих пакетів, подарунків, грошей тощо).

Начальник УМВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко наголосив, що міліція Буковини пильно стежитиме за дотриманням виборчого законодавства, особливо звертатиме увагу на спроби зацікавлених осіб підкупити виборців.

- Тому попереджаю усіх, хто має намір купувати голоси, – підкреслив Валерій Зінченко. Наша держава нині крокує шляхом реформ та змін, і ми зобов’язані продовжувати усі позитивні перетворення. Тож шляху назад, до беззаконня немає. Кожен, хто порушуватиме Закон, відповідатиме за це у повній мірі.

Також немалу роль у цьому процесі відіграють і самі громадяни. Тож просимо усіх небайдужих буковинців повідомляти міліцію про виявлені факти порушень виборчого законодавства. Про це BukNews повідомили у СЗГ УМВС України в Чернівецькій області. 

Нагадаємо,  виборча кампанія 2012 року запам"яталася скандальною ситуацією, коли деяких канидатів звинувачували, що вони купують голоси виборців. Проте ні прокуратура, ні суд тоді складу злочину в цих діях не виявили. Згідно з офіційною версією, гроші людям платили не за голос, а за здані горіхи. 

Плата за... горіхи, або Версія підкупу по-новоселицьки

На скандальному новоселицькому відео гроші платять не за голос на виборах, а за... горіхи, - версія слідчого Шелегона та прокурора Романюка

1