На Зеленій запровадять односторонній рух та огородять тротуари (+коментар Івана Білика про ринок «мертвяк»)

На Зеленій запровадять односторонній рух та огородять тротуари (+коментар Івана Білика про ринок «мертвяк»)

17.07.2014, 12:48

У Чернівцях у районі ринку "Верхній" рекомендовано вивчити можливість організації одностороннього руху транспорту на вул.Зеленій та встановлення на цій вулиці пішохідної огорожі вздовж тротуарів. Про це йшлося на робочій зустрічі заступника міського голови Георгія Леонтія за участю представників Першотравневого райвідділу міліції, міського відділу ДАІ, ВДСО при УМВС у Чернівецькій області, управлінь ветеринарної медицини та Держсанепідемслужби у Чернівецькій області з приводу недопущення стихійної торгівлі на прилеглих до ринків територіях та звернення підприємців ринку "Верхній".

Підприємці, які здійснюють торгівлю на ринках Чернівців, занепокоєні розповсюдженням стихійної торгівлі на прилеглих до ринків територіях, що на їхню думку не забезпечує їм рівних умов та є нечесною конкуренцією. Вони вимагають вжити невідкладних заходів для усунення такої дискримінації шляхом дієвої заборони несанкціонованої торгівлі на прилеглих до ринків вулицях, тротуарах, газонах. Особливе обурення у підприємців викликає масова стихійна торгівля в районі ринку "Верхній", що на вул. Зеленій. Скарги на стихійну торгівлю надходять і від чернівчан, які проживають поблизу ринків, повідомляє прес-служба міської ради.

Спільно з правоохоронцями буде здійснено контрольне обстеження місць розповсюдження стихійної торгівлі, організовано в таких місцях чергування працівників відділу з питань благоустрою, санітарії та екології районних рад. Мешканців, які порушують правила торгівлі та благоустрою, притягатимуть до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, на вулиці Зеленій у Чернівцях неподалік ринку "Верхній" діє цілий стихійний ринок.

КОМЕНТАР:

На вулиці Зеленій відкрився новий продуктовий ринок «ГУЛЬ»

 Я бачив дивний сон. Немов передо мною 
Безмірна, та пуста, і дика площина,
І я,прикований ланцем залізним, стою
Під височенною гранітною скалою,
А далі тисячі таких самих, як я.

У кождого чоло життя і жаль порили,
І в оці кождого горить любові жар,
І руки в кождого ланці, мов гадь, обвили,
І плечі кождого додолу ся схилили,
Бо давить всіх один страшний якийсь тягар.

У кождого в руках тяжкий залізний молот,
І голос сильний нам згори, як грім, гримить:
"Лупайте сю скалу! Нехай ні жар, ні холод
Не спинить вас! Зносіть і труд, і спрагу, й голод,
Бо вам призначено скалу сесю розбить."

Іван Франко, «Каменярі»

 Цей уривок найкраще описує наш сьогоднішній стан. І, якщо ми не дослухаємось до «голосу» та не розтрощимо скалу, що стоїть на дорозі розвитку України, то гріш нам ціна. І розпочинати необхідно із себе, змінити, в першу чергу, себе.

Ми робимо все для того, щоб збагатитись, щоб ще трошки заробити, що ще добудувати щось в господарстві, щоб ще... при цьому не гребуємо нічим і немає для нас перепон та заборон. А жаль.

Коли зранку я із колегами підійшов до стихійного ринку що на вулиці Зеленій обласного центру то був шокований побаченим — автомобілі стояли під знаками «Зупинку заборонено» на тротуарах вздовж вулиць Зеленої та Кишинівської впритул до паркану цвинтаря, а їх господарі гендлювали вітамінними дарами. На зауваження, що християнам не годиться влаштовувати торжища на місці вічного спочинку, мені відповіли, що за все заплачено представнику цвинтаря й вони стоять та торгують законно. Я далекий від думки, що хтось із наших земляків, які відійшли у вічність, а прах їх знаходиться за парканом, встав та зібрав кошти із поважних купців. Хто збирав кошти невідомо, жодних підтверджуючих документів немає. Та й служб, що протидіють злочинам в економічній сфері немає ні в системі силових відомств. А за наповнення бюджету у нас ніхто не відповідає та й не контролює, а податківці сюди не мають права ступити. Можливо я й не правий.

Аж ось проїхав автомобіль ДАІ. Один із інспекторів суворо дивився через скло на порушників 11 розділу «Правил дорожнього руху України» та знаку 3.34 ПДР «Зупинку заборонено». Але стражі мовчки проїхали повз порушників і жодних заходів впливу не здійснили. Нам прийшлось спеціально викликати патруль ДАІ та вмовляти їх виконати свої службові обов’язки.

Навпроти ринку «ГУЛЬ» (Гуль (англ. Ghoul); вживається також як «упир» та «мертвяк») на території «Майданчика платного паркування» оператора паркування ПП «Буковинатранссервіс», йшла не менш активна торгівля. Чого тут тільки не було? Було все, крім елементарного порядку. Незважаючи на ранній час, територія була вкрита шаром бруду і сміття. Кидався в очі той факт, що господарі й гості ведуть активну та непримиренну війну із санітарією та успішно й давно її перемогли.

Вивіска вказувала, що тут працює «ОПЕРАТОР ПАРКУВАННЯ ПП «Буковинатранссервіс» МАЙДАНЧИК ПЛАТНОГО ПАРКУВАННЯ вул. Зелена м. Чернівці Кількість місць – 55 Тариф: 5 грн. за год. (з моменту паркування) Телефон для довідок 099922 5557». Хто тут проводить торгівлю й на основі чого не було жодної інформації. Зателефонувавши на вказаний номер я отримав відповідь, що зі мною зв’яжуться та все розкажуть. Звязались, розповіли, більше того, з понеділка наведуть порядок. Поживемо, побачимо.

То ж про іншу (непарну) сторону вулиці Зеленої та хто і що там робить, по сусідству із стоянкою, напишу пізніше коли матиму інформацію.

 Іван Білик, журналіст.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Знову ці ватаманюки каспруки бурбаки...і тут вони хотя громаду обікрасти.хапуги, скільки можна?НЕ стає на Добробут?

avatar

петро

17 липня 2014 17:46

Это бывшие регионалы устроили бизнес с машын которые продают продукты . Берут за стоянку себе в КАРМАН.

avatar

Народу

17 липня 2014 18:02

Уже не они уже кулявлобы берут  так что можеш спать спокойно на золотой унитаз капает...

розганяти треба в області прокуратуру міліцію сбу К едрени .... Корупція... побори.... РОСТуТ як на дріщах

avatar

До народу

18 липня 2014 00:01