На заступника голови Чернівецької облради складено протокол про корупцію: депутати мають вирішити, чи може Маніліч далі сидіти в президії

На заступника голови Чернівецької облради складено протокол про корупцію: депутати мають вирішити, чи може Маніліч далі сидіти в президії

16.12.2014, 16:54

Заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин Маніліч притягається до адміністративної відповідальності за порушення Закону України «Про запобігання і протидію корупції».

Про це під час прес-конференції повідомив народний депутат України Максим Бурбак.

- Мені нарешті надали протокол № 10 про адміністративне правопорушення, датований червнем місяцем. А також постанову Шевченківського районного суду  в м.Чернівці  від 5 грудня.  

 Відповідні документи народний депутат України Максим Бурбак отримав  після свого звернення.

- Розслідування багатьох таких справ, чомусь, гальмувалося.  На деякі з них по дев’ять місяців не звертали уваги.  Хтось впливав, щоб вони не спливали назовні… Дане  питання, чомусь, гальмувалося з липня місяця.  Не доходило до суду, з його розглядом зволікали, - розповів журналістам нардеп.  

- Хоча протоколом, зокрема, передбачено, що «заступник голови Чернівецької обласної ради пан Маніліч не вжив заходів для недопущення конфлікту інтересів…, не повідомив про його наявність свого керівника – голову Чернівецької обласної ради, чим здійснив адміністративне правопорушення…»  У народі такий документ називають «протокол про корупцію».

Нарешті ми бачимо постанову Шевченківського районного суду, якою чітко визначено, що пан Маніліч притягається до адміністративної відповідальності за порушення Закону України «Про запобігання і протидію корупції».

Як бачите, справедливість є і за неї варто боротися.

Впевнений, що на найближчому засіданні Чернівецької обласної ради, яке відбудеться вже цього четверга,  це питання обов’язково буде розглянуте і обговорене в сесійній залі.

Треба ставити крапку, виносити це питання на розгляд, а депутати повинні визначитися, чи може така людина перебувати в президії Чернівецької обласної  ради. Впевнений, що наші виборці це зрозуміють, а депутати винесуть єдино правильне рішення.

На місці, переконаний народний депутат, багато справ, які необхідно розслідувати.

Максим Бурбак зокрема висловив переконання, що Генпрокуратура і МВС обов’язково доведуть до логічного завершення розслідування справи про  зловживання службовим становищем колишнім головою Чернівецькї ОДА Михайлом Папієвим під час парламентських виборів 2012 року.

1