На зарплатню медикам у лікувальних закладах Буковини бракує 27 мільйонів: скорочення лікарів не уникнути

На зарплатню медикам у лікувальних закладах Буковини бракує 27 мільйонів: скорочення лікарів не уникнути

12.09.2018, 19:22

У медичних закладах має тривати оптимізація, щоб вистачило коштів на їхнє утримання. Такі рекомендації чиновники-фінансисти озвучили сьогодні на сесії Чернівецької обласної ради.

За інформацією заступника керівника Департаменту охорони здоров’я Юрія Лесюка, сьогодні бракує 27 мільйонів на зарплатню медикам у лікувальних закладах області. Щоб оптимізувати роботу закладів охорони здоров`я, в нашому краї цьогоріч уже скоротили 230 ліжок, а потрібно – ще 215.

Фінансисти Чернівецької обласної адміністрації радять звернути увагу на оптимізацію штату медпрацівників. Мовляв, у Закарпатській області, де проживає більше населення, набагато менше медиків, ніж у Чернівецькій області. Завдяки цьому на придбання ліків там виділяють більше коштів – понад 70 гривень на людину. Тоді як у Чернівецькій області - до 18 гривень на людину.

Тож, на думку Анжели Дякової, керівниці Департаменту фінансів Чернівецької ОДА, слід приймати непопулярні рішення, щоб охорона здоров’я функціонувала і не бракувало коштів на зарплатню лікарям.

Джерело: http://acc.cv.ua/ 

1