На виборчі дільниці завезли бюлетені у супроводі поліції

На виборчі дільниці завезли бюлетені у супроводі поліції

23.10.2020, 18:05

Начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Святослав Кішлар проінформував громадськість про стан готовності правоохоронців до забезпечення правопорядку під час місцевих виборів. Також розповів про порушення виборчого законодавства, зафіксовані поліцейськими від початку виборчого процесу.

Сьогодні, 23 жовтня, представники обласного управління Нацполіції та Громадянської мережі ОПОРА взяли участь у пресконференції на тему «Буковина напередодні виборів: типові порушення та активність кандидатів». У зв’язку з карантинними обмеженнями захід відбувся в онлайн-форматі.

 Як розповів підполковник поліції Святослав Кішлар, від початку виборчого процесу до органів і підрозділів поліції Чернівецької області надійшло 173 повідомлення, пов’язаних із виборами. 12 з них містили ознаки кримінальних правопорушень – відомості про них слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Ще за 56 зверненнями поліцейські склали протоколи про адміністративні правопорушення. Найбільше порушень – 50 – стосувалися виготовлення або розповсюдження агітаційних матеріалів без необхідних вихідних даних.

На відео: Коментує: Святослав КІШЛАР – начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області  

 З 22 жовтня співробітники буковинської поліції приступили до цілодобової охорони виборчих дільниць. Наразі поліцейські забезпечують супровід бюлетенів від територіальних виборчих комісій до дільниць. Загалом до цілодобової охорони виборчої документації на ТВК та ДВК залучено понад тисячу правоохоронців.

 Також співробітники поліції посилено патрулюватимуть 25 жовтня території поблизу виборчих дільниць і вулиці населених пунктів. Для належного реагування на будь-які ускладнення оперативної обстановки сформовано резерви особового складу, до яких увійшли спецпризначенці поліції та військовослужбовці Національної гвардії.

 «Усі підрозділи поліції Чернівецької області повністю готові забезпечити проведення місцевих виборів із дотриманням принципів прозорості та законності», – наголосив начальник УПД ГУНП в Чернівецькій області Святослав Кішлар.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

1