На  вулицях Головній, Заньковецької і Бандери у Чернівцях перекладуть бруківку, а на Шевченка перерахують

На вулицях Головній, Заньковецької і Бандери у Чернівцях перекладуть бруківку, а на Шевченка перерахують

16.01.2021, 11:44

Чернівецький міський голова зазначив, що бруківка на цих міських вулицях у жахливому стані.

Бруківку на вулицях Головній, Марії Заньковецької та Степана Бандери у Чернівцях перекладуть. Про це у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Чернівців Роман Клічук, пише ІА АСС.

Мер зазначив, наразі підраховують кошторис ремонтних робіт. 

«По перекладанню бруківки – я вже дав завдання порахувати кошторис, щоб ми змогли цього року перекласти ту бруківку, яка є на вулиці Головній, на вулиці Заньковецької і на вулиці Бандери. На мій погляд, вона там у найбільш жахливому стані. Тому, потрібно трохи часу», – розповів Роман Клічук.

Відповідаючи на запитання користувачів соцмережі, він зауважив, що історичну бруківку в місті необхідно зберегти.

"Справді, у сусідніх містах, де є бруківка, вона вже перекладена і приведена в належний вигляд. Я впевнений, що ми це зробимо в Чернівцях. Є багато компаній, які це вміють робити. Це центральна вулиця, це історична частина міста. Я не уявляю місто без бруківки", – сказав Клічук.

Він додав, що "на це потрібні великі кошти і час", але "це потрібно зробити".

Міський голова зауважив, що поліція перевіряє, куди зникла з вулиці стара бруківка.

Ремонтні роботи на вулиці Шевченка (відрізок від Головної до Кордуби), вартістю 2,3 мільйонів гривень, почали виконувати ще минулого року. Договір між Департаментом ЖКГ Чернівців та приватним підприємством «Алекс Промбуд» уклали 18 листопада 2020-го. Заміни комунікацій не передбачається, лише укладання дороги бруківкою площею 473 квадратних метри, пише ІА АСС.

У чернівчан, щоправда, виникло питання: куди під час ремонту поділася стара бруківка?

«Вона повертається на те саме місце. Її очищують та знов кладуть на дорогу, - повідомив раніше ІА АСС заступник директора Департаменту ЖКГ Чернівців Олександр Бурак. - Договором передбачено, що у разі механічних пошкоджень і неможливості повторного використання каменю, можна замінити до 40% бруківки. Пошкоджена бруківка передається на комунальне підприємство МіськШЕП для подальшого використання під час наступних ремонтів на окремих ділянках по місту».

Як розповів міський голова Чернівців Роман Клічук під час прямого ефіру на своїй сторінці у Фейсбук, він дав доручення перерахувати всю бруківку, що була знята на вулиці Шевченка.

«На сьогодні є пояснення, що бруківка перевезена на вулицю Переяславську. Це питання на контролі в поліції. Кожна бруківка буде перерахована. Якщо кудись її вивезли, її повернуть», - сказав мер.

Джерело: https://acc.cv.ua/ та https://molbuk.ua/

1