Вибух на вулиці О. Кобилянської, під час якого  постраждало троє людей, Генпрокуратура взяла під контроль (оновлюється)

Вибух на вулиці О. Кобилянської, під час якого постраждало троє людей, Генпрокуратура взяла під контроль (оновлюється)

27.12.2012, 18:12

У Чернівцях на вулиці О. Кобилянської, 42, стався вибух в одному з будинків на першому поверсі - в приміщенні медичного університету. В редакцію зателефонували люди, які начебто чули вибух.

На місці подій перебуває кореспондент molbuk.ua. Він повідомив, що зараз територія біля корпусу обгороджена. Там працюють рятувальники, міліція, працівники газової служби. Рятувальники намагаються потрапити у середину приміщення і вибивають двері.

Ходять чутки, що є жертви. Офіційних повідомлень редакція поки що не отримала.

"МБ" стежить за подальшою ситуацією.

За однією із версій невідомий чоловік заніс до приміщення вибухівку.

Вибухівка спрацювала і чоловік загинув. За свідченнями деяких городян вони чули два вибухи.

Є дані, що незнайомець був у неприязних стосунках з одним із викладачів.

За повідомленням кореспондента "МБ", працівники УМВС та інші оперативні служби працюють на місці події.

- Нас не пускають до дверей, але ми бачимо, що біля входу лежить тіло людини. Навколо приміщення багато розбитого скла, - сказав журналіст "МБ" Микола Кобилюк.

З місця вибуху, до лікарні швидкої медичної допомоги доправили двоє людей. У приймальні лікарні повідомили, що постраждало двоє - викладач 42 років та студент 18 років. На даний момент їх направили у ЛОР-центр обласної лікарні з діагнозом контузія та закладеність вух.

Двоє потерпілих від вибуху на вулиці О. Кобилянської перебувають у ЛОР-центрі. Їх наразі обстежують. Стан людей середньої важкості.

Як повідомляє кореспондент molbuk.cv.ua, який перебуває у лікарні, студент 18 років через вибух отримав закладеність вух, нічого не чує. Він лише розповідає, що до примішщення зайшов чоловік і після цього стався вибух, але жодних подробиць хлопець не знає.

Потерпіла також викладачка університету. Вона категорично відмовляється говорити.

Джерело: molbuk.ua

27 грудня близько 12-ї  години до правоохоронців надійшло повідомлення, що в одному з корпусів Буковинського державного медичного університету в Чернівцях стався вибух, - повідомили у прес-службі прокуратури Чернівецької області.

Виїздом на місце події встановлено, що в приміщенні корпусу БДМУ знаходиться труп 62-річного чернівчанина. За попередньою версією, між загиблим та працівником цього закладу існували неприязні стосунки з приводу виділення земельної ділянки в садівничому товаристві.  Як встановлено в ході перевірки, вибуховим пристроєм ймовірно була бойова граната, яка здетонувала і стала причиною загибелі чоловіка.

Крім того, від вибуху постраждали студент та викладач мед університету, які проходили поруч. Від стаціонарного лікування вони відмовилися, загрози їхньому життю та здоров’ю немає.

На місце події виїжджали керівники прокуратури, УМВС та ГУ МНС у Чернівецькій області. За цим фактом відкрито кримінальне провадження, хід якого перебуває на контролі Генерального прокурора України.

Міліція відпрацьовує кілька версій вибуху в приміщенні медуніверситету на вулиці Кобилянської - від необережного поводження з вибухотехнічним пристроєм до погрози вбивством. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

"Сьогодні близько 13.00 години на спецлінію "102" надійшло повідомлення про те, що на вулиці Ольги Кобильнської, 42 міста Чернівці стався вибух.

На місце події одразу виїхали керівництво УМВС, прокуратури, рятувальні служби, слідчо-оперативні групи та експерти-вибухотехніки.

Вже відомо, що в результаті вибуху загинула одна людина. Наразі встановлюється особа загиблого.

На даний час правоохоронці відпрацьовують всі версії події

Триває перевірка".

1