На відкриття палацу культури Янукович не приїде… або навіщо Козаку ще одна, аналогічна за розмірами земельна ділянка в центрі Сокирян?

На відкриття палацу культури Янукович не приїде… або навіщо Козаку ще одна, аналогічна за розмірами земельна ділянка в центрі Сокирян?

23.06.2017, 12:03

Як  відомо, Новодністровська гідроакумулююча  електростанція будується за кошти Публічного акціонерного товариства «Укргідроенерго». При фінансуванні такого потужного об’єкту виділяються кошти на об’єкти соціальної сфери міста Сокиряни, Сокирянського району та міста Новодністровськ. Саме за ці кошти (ПАТ «Укргідроенерго») побудовано Сокирянську центральну районну лікарню і будується районний будинок культури в місті Сокиряни. Замовником будівництва цього об’єкту є Управління капітального будівництва Чернівецької обласної державної адміністрації.

Рішенням 9 сесії Сокирянської міської ради VІ скликання №192/09-11 затверджено технічну документацію і виділено земельну ділянку площею 1.0 га під будівництво районного будинку культури  по вул. О.Кобилянської, 17 за рахунок земель громадської житлової забудови міста.

Слід зазначити, що компетентними органами було проведено експертизу проектно-кошторисної документації на будівництво районного будинку культури та затверджено її в установленому законом порядку.

За спільною домовленістю міської ради, районної державної адміністрації і районної ради у 2013 році рішенням міської ради було передано на баланс районної ради пам’ятники воїнам-односельчанам та на братській могилі, щоб мати можливість теж за кошти ПАТ «Укргідроенерго» здійснити благоустрій території біля пам’ятників. Отже, наголошую, що оздоблення пам’ятників, благоустрій території виконано за кошти публічного акціонерного товариства «Укргідроенерго».

Поряд з цим, 27 грудня 2016 року голова районної ради Козак В.В. звернувся до міського голови м. Сокиряни з клопотанням щодо надання дозволу на відведення ще однієї (додатково) земельної ділянки площею 1.0 га «для будівництва районного будинку культури на 500 місць», а саме: ділянки, на якій відповідно до Генерального плану міста Сокиряни  передбачено будівництво об’єкта освіти (школи) по вул. О.Кобилянської.

Виникає цілком закономірне питання, а що в місті має бути два будинки культури? Ні! То навіщо і для яких потреб районній раді, яка не є замовником будівництва будинку культури, ще одна, аналогічна за розмірами земельна ділянка в центрі міста? А хто вносив зміни в Генеральний план міста Сокиряни?

Якщо є необхідність збудувати додаткову котельню на твердому паливі (на дровах), то вона повністю вміщується на існуючій земельній ділянці. Хоча котельня на дровах у центрі міста це не найкращий варіант, бо є інші варіанти альтернативних джерел енергії, якими можна скористатися без необхідності виділення додаткової земельної ділянки.

То який такий об’єкт мав би бути збудований на цьому додатковому гектарі землі і чи не супермаркет когось із «вождів району»? Є підстави так вважати з огляду на те, що декілька років тому в розмові із міським головою один районний керівник заявив буквально наступне: «В Сокирянах дуже багато магазинів. Треба їх позакривати і побудувати один супермаркет, бо в супермаркеті найнижчі ціни». При цьому він, мабуть, забув доповнити, що цей супермаркет має бути його власним. Тоді я запитав: «А цих людей з магазинів, що викинути на вулицю, чи відправити в центр зайнятості? Ні, ніхто і ніколи не буде закривати магазини, а навпаки, будемо  підтримувати всіх підприємців ». А може досить з цього владного мужа тих двох ресторанів, які передбачено проектом будинку культури на цокольному і мансардному поверсі?

Ніхто не може заперечувати, що з часом може виникнути ситуація, коли з’являться фінансові ресурси для будівництва школи. Принагідно варто наголосити, що Сокирянська гімназія розташована в різних, «розкиданих» пристосованих приміщеннях, окремі класи якої переповнені. Отож, рішенням 26 сесії міської ради VІІ скликання  від 26 травня 2017 року відмовлено Сокирянській районній раді в наданні  дозволу на виділення додаткової земельної ділянки площею 1.0 га по вул. О.Кобилянської. Оскільки це єдина земельна ділянка, яка може бути використана для відновлення будівництва загальноосвітнього навчального закладу, згідно із генеральним планом забудови міста Сокиряни. Привертає увагу і той дивний факт, що замовником будівництва будинку культури є управління капітального будівництва ОДА, а додаткову земельну ділянку просить районна рада.

Жоден із депутатів міської ради, керівництво Сокирянської ОТГ не виступають проти будівництва районного будинку культури, як про це «трубіли» підвласні районній владі засоби масової інформації, оприлюднюючи завідома брехливу інформацію, маючи на меті в черговий раз опаплюжити керівництво і депутатів міської ради. Думаю, цим поширювачам неправдивої інформації невдовзі доведеться каятися за свої діяння, головне, щоб не було пізно.

Що стосується завершення будівництва районного будинку культури, то тут теж людей вводять в оману. В стадії завершення зовнішні роботи з благоустрою території (як же  інакше, якщо один із районних керівників особисто поливає водою кущі після 18-ї години, щоб усі, хто йде з роботи це бачили), а завершенням внутрішніх робіт ще і «не пахне». За відповідною інформацією для завершення будівельних робіт потрібно не мало, не багато – 33  мільйони гривень, і це за раніше розробленим (старим) кошторисом, а в нинішніх цінах ця сума буде значно більшою.

До речі, один із нині діючих керівників районної влади ще у 2012 році запевняв, що будівництво районного будинку культури буде завершено найближчим часом, а на його відкриття приїде сам Янукович (?!.) Отож, є значні сумніви щодо швидкого завершення будівництва районного будинку культури, а на його відкриття Янукович не приїде – однозначно.

                                   Міський голова                                                                                                       Василь Равлик

Джерело: http://gromada.org.ua/

1


КОМЕНТАРІ (2)

Равлик його не запрошував чи що?  навідміну від козака він є член партії регіонів

avatar

сокирянець

23 червня 2017 12:46

шановний адмін земля не козаку а громаді району в особі райради це велика різниця.  А равлик забув що він був від янека міським головою а не Козак. Як кажуть обмовка по Фрейду.  Як кажуть слимаки гавкають а караван іде а що до строків то нас всіх відкинули назад на 5- 10 років  А коли Козак будував поліклініку лікарню тоже вищали що не потрібно грошей не хватить   Хватило. 

avatar

Кіно

23 червня 2017 21:46