Івано-Франківщині на подолання наслідків повені майже 500 млн., Буковині -  30: Іван Рибак розкритикував 'слуг народу' Заремського і Мазурашу, які не захистили інтереси своїх виборців

Івано-Франківщині на подолання наслідків повені майже 500 млн., Буковині - 30: Іван Рибак розкритикував "слуг народу" Заремського і Мазурашу, які не захистили інтереси своїх виборців

25.06.2020, 17:14

Нардепи від Буковини не з'явилися на Кабмін, де ділили гроші для ліквідації наслідків негоди та допомоги постраждалим. 

Безліч підтоплених будинковолодінь, знищений урожай на городах місцевих мешканців, сотні кілометрів зіпсованих інтенсивними дощами та паводком доріг - мільйонні чи навіть мільярдні збитки зазнала Буковина за останні дні. Причини звісно, не обговорює лише лінивий, а от про ліквідацію наслідків поки не говорить ніхто.

Про те, як треба діяти в нинішній надзвичайній ситуації повідомив народний депутат Верховної Ради України попереднього скликання Іван Рибак. 

- Я не буду критикувати наших місцевих нардепів за бездіяльність, але хочу звернутися до них із проханням. Відосики у Facebook щоп’ять хвилин про те, як ви дивитесь на «велику воду» , та перерозхід коштів на канцтовари людям не допоможуть. Я розумію, що у декого виникло бажання попіаритись на горі людей, показати як ти разом з ними засипаєш пісок у мішки і укріплюєш дамби, але функція депутата в іншому. Ви просто повинні вже бути в Києві, спілкуватися з урядовцями і донести саме до цих людей інформацію про реальний стан справ у регіоні, бо саме ці люди будуть приймати рішення про виділення коштів з резервного фонду держбюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Мазурашу не буде допомагати постраждалим від повені буковинцям, бо йому самому бракує грошей на канцтовари? (+коментар Г.Тіміша)

- Вчора та сьогодні отримую дзвінки від постраждалих буковинців та керівників органів місцевої влади Вижниччини, Кіцманщини, Путильщини та Сторожинеччини з проханнями підтримки.

- Я завжди був і залишаюсь людиною, якій не байдуже людське горе і доля краю. Так і сьогодні розумію, що потрібна допомога, тому провів ряд зустрічей у Києві в Центральних органах виконавчої влади з приводу паводків на Західній Україні, отримав запевнення у підтримці та не зволіканні з вирішенням даної проблеми.

- Окрема зустріч із заступником голови Держводагенства Михайлом Хорєв вселяє надію у відбудову водної інфраструктури регіону, дамб та інших гідроспоруд на які прийнято рішення виділити майже 58 млн.грн., для Буковинського регіону після комісії ТЕБ та НС під головуванням Прем’єр-міністра України.

- Для якомога швидкого реагування Київ очікує документацію від регіональної влади, акти обстеження та дефектні акти, що підтверджують розміри завданих збитків, узагальнені кошторисні розрахунки на проведення аварійно-відбудовних робіт відповідно до постанови КМУ 415 від 29.03.2002р. «Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету».

- Працюю далі!

- P.S.Максим Заремський, Георгій Мазурашу - звертайтесь, готовий допомогти та порадити!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На третій день негоди Шмигаль і Аваков оглянули найбільш затоплені райони Західної України: буковинці скаржаться Зеленському на брак уваги

Однак заклику колеги нардепи від Буковини не почули. 

Догрались - відосиків дознімались! Буковина повинна знати своїх героїв! - прокоментував Іван Рибак новину про те, що Кабінет Міністрів України виділив 30 мільйонів гривень на подолання наслідків негоди у Чернівецькій області

Сьогодні на засіданні Уряду було прийнято важливе рішення про підтримку постраждалих регіонів Західної України через виділення коштів з резервного фонду Держбюджету у розмірі 672 млн.грн. І ніби хороша новина і все було би добре, якби не одне але.

Як я вже писав раніше, деякі наші місцеві депутати декілька днів поспіль транслювали «відосики» про свою звитяжну боротьбу з стихією та постили їх у соцмережах. Замість того аби бути на печерських пагорбах Києва та стирчати під кабінетами високопосадовців аби Буковина отримала для ліквідації наслідків негоди та допомоги постраждалим декілька сотень мільйонів, наші земляки-депутати імітували бурну діяльність. Що з цього вийшло? А вийшло те, що жодного з них сьогодні на засіданні Уряду не було, на відміну від представників Франківщини, і з 672 мільйонів Буковина отримала підтримку лише на 30 млн. Івано-Франківщина майже 500 млн.

Люди залишаться з знищеним майном та без урожаю, громади з зруйнованими дорогами та інфраструктурою. А винні в кущі.

Так хто винен у такому результаті?

Думай Те!

P.S.Чекаю чергового відосика і поста у ФБ від ображених
Максим Заремський, Георгій Мазурашу

1