Оточили стадіон «Буковина»: на території Чернівецької області відпрацьовуватимуть спеціальні поліцейські операції

Оточили стадіон «Буковина»: на території Чернівецької області відпрацьовуватимуть спеціальні поліцейські операції

07.09.2021, 16:50

7-9 вересня відбудуться військові навчання у двох областях - Львівській і Чернівецькій.

7 вересня координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України проведе тренування у Львівській міській раді, повідомляє СБУ у Львівській області.

Спецнавчання відбуватимуться в умовах, максимально наближених до реальних. Їхня мета - перевірити взаємодії силових відомств, ДСНС та інших спеціальних служб в умовах потенційної терористичної загрози.

З 7 до 9 вересня навчання відбудуться на території Чернівецької області. Правоохоронці відпрацьовуватимуть спеціальні поліцейські операції, повідомляє Національна поліція.

Навчальні спецоперації проводитимуться в умовах, максимально наближених до реальних, із відпрацюванням алгоритму дій усіх підрозділів поліції та залученням спецпризначенців.

У зв'язку з цим на території двох областей можливе тимчасове перекриття чи обмеження руху, перевірка документів громадян.

Поліція та СБУ закликає жителів цих областей зберігати спокій, із розумінням ставитися до можливих обмежень і незручностей, належно реагувати на законні вимоги правоохоронців.

Усі дії відбуватимуться відповідно до чинного законодавства.

Як повідомляє ГУНП в Чернівецькій області, протягом 7-9 вересня на території Буковини відбуваються учбово-тренувальні навчання поліції. Завдання поліцейських – розшукати й затримати озброєних розбійників. Метою навчань є вдосконалення дій поліцейських для більш ефективного проведення таких операцій у реальному житті.

Коли за адресою вчинення умовного розбійного нападу прибув екіпаж поліції, на місці злочину стався вибух гранати. Правоохоронці проінформували оперативного чергового ГУНП про подію. Поліцейські евакуювали громадян на безпечну відстань.

Співробітники Ситуаційного відділу скерували на місце події вибухотехнічну та кінологічну служби. Наразі співробітники поліції обстежують територію та розшукують зловмисників.

Прохання до чернівчан і гостей обласного центру з розумінням поставитися до вимушених тимчасових незручностей, зберігати спокій і виконувати законні вимоги поліції.

Відпрацьовуючи практичний етап учбово-тренувальних навчань, поліцейські виявили вибуховий пристрій на території стадіону. Закликаємо громадян зберігати спокій і сприяти правоохоронцям у проведенні спеціальних заходів.

Наразі співробітники поліції евакуювали сторонніх осіб із зони підвищеної небезпеки та обмежили доступ громадян і транспорту до місця події.

Поліцейські-вибухотехніки здійснюють знешкодження вибухонебезпечного пристрою та спільно з кінологами перевіряють прилеглу територію на наявність підозрілих предметів.

Слідчі дії на вулиці Енергетичній на місці умовного розбійного нападу завершено та відновлено рух транспорту

Навчальна спецоперація поліції триває. Правоохоронці посилено патрулюють територію Буковини та оперативно реагують на всі повідомлення, що надходять на спецлінію «102».

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

Фото: Міноборона

1