На сцені Кіцманського БК було заявлено, що хтось комусь заплатив $ 1 000 000 за те, щоб інший хтось не був призначений головою Кіцманської РДА!

На сцені Кіцманського БК було заявлено, що хтось комусь заплатив $ 1 000 000 за те, щоб інший хтось не був призначений головою Кіцманської РДА!

05.04.2014, 14:10

Чернівецький Репортер продовжує слідкувати за подіями на Кіцманщині, де громада ніяк не може визначитися з кандидатурою для рекомендації Роману Ванзуряку на посаду голови району. У четвер у районному будинку культури відбулось вже друге Віче, на якому були присутні понад півтори тисячі Кіцманчан.

Перед початком зборів учасники активно реєструвалися. Це робили для того, щоб не допустити до голосування можливих гастролерів - місцеві побоювались що на Віче привезуть людей з інших районів і відтак результати не будуть відображати реальної думки більшості. Люди з інших районів дійсно були - учасники "Правого сектора" у камуфляжах. Але вони не мали не меті впливати на хід чи результати Віча.

На початку у залі довго не могли узгодити членів президіуму. Активісти майдану з самого початку вийшли на сцену, розгорнули прапор України і ксерокопії газет, в яких йшлося про людей, що закликали підтримати Партію Регіонів. Через те що зал не міг визначитися зі складом Президії, після 20 хвилинь сварок увімкнули гімн України і у такий спосіб розпочали збори.

Після гімну слово взяв народний депутат України Олександр Фіщук.

Олександр Фіщук, народний депутат України: "ми сьогодні тут зібралися... Майдан, Віче чи слухання, як завгодно це називайте. Ми повинні почути один одного, до цього часу всі воювали, щоб кожний голос був почутий!"

На деякий час миру вдалося досягти. Зал слухав виступаючих уважно, лиш іноді переривали оплесками чи криками "Ганьба", але швидко заспокоювались. Протягом трьох годин виступали сільські голови, бізнесмени, активісти Майдану і усі, хто бажав висловитись на підтримку того чи іншого кандидата. Самі кандидати також мали слово.

Наталія Катрюк, кандидат на посаду Кіцманської РДА: "Припинити політикаство, пряму безсоромну повсюдну зраду інтересів Кіцманщини, некомпетентість, непрофесіоналізм, невігластво керівників усіх щаблів влади, поверховість і дилетанство їхніх дій, суворе покарання за прояви праввового нігілізму і припинення партійних амбіцій, розбрат і спрямувати спільні інтереси у конструктивне русло".

Степан Тарновецький, кандидат на посаду голови Кіцманської РДА: "Я заступник голови антикорупційного комітету області, ми заразпочали працювати на захист нашої громади, і тому справедливість нашої громади має восторжествувати. Дерибану, красти наші кошти, ми більше не дамо. Я хочу, щоб населення знало дійсну дійсність, бо наближаються великодні свята, нам треба всім очиститись і говорити правдо своєму ближньому".

Дебати між сторонами тривали три години, зрештою, самі кандидати почали просити якимось чином завершувати бурхливе обговорення. Сварки і суперечки втомлених людей припинив Гімн України, який втихомирив усіх. Обговорення тривало і після зборів, однак люди потроху розходились. Пізніше стало відомо, що Наталія Карпюк відмовилась від того, щоб її висували на посаду голови району, а Степан Тарновецький не може її обійняти через те, що є Приватним підприємцем. Згідно з українським законодавством дерслужбовець не може мати статус ПП, а для того щоб знятися з обліку потрібно 2 місяця, яких, на жаль, просто немає з огляду на травневі Президентський вибори Кіцманські активісти майдану повідомили телефоном, що, скоріше за все, головою райдержадміністрації буде третя особа.

Надія Величко. Телеканал "Чернівці".

Джерело: mtrk.com.ua

1