На Сторожинеччині люди кілька годин не відпускали депутата-'свободівця' Мельничука

На Сторожинеччині люди кілька годин не відпускали депутата-"свободівця" Мельничука

06.12.2012, 18:35

5 грудня депутат Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук, фракція Всеукраїнськогог обєднання «Свобода», провів прийом громадян у селі Стара Красношора та селищі Красноїльськ Сторожинецького району. Зустріч з депутатом обласної ради зацікавила місцевих мешканців ще й через те, що свободівець є головою постійної комісії облради з питань праці та соціального захисту населення, - повідомили www.buknews.com.ua у прес-службі облорганізації ВО "Свобода".

Зокрема в селі Стара Красношора місцеві мешканці порушили питання щодо неможливості отримання на руки державних актів на земельні ділянки. Селяни повідомляють, що ще на початку 2006 року в сільській раді представники землевпорядної організації - Інституту землеустрою, збирали по 500 гривень та в присутності працівників сільради обіцяли оперативно провести приватизацію земельних ділянок. Пройшли роки, селяни неодноразово зверталися до районного управління земельних ресурсів але безрезультатно. Востаннє через депутата райради в 2010 році отримали інформацію, що триває реорганізація управління тому знову …потрібно чекати.

Стосовно цього питання, депутат облради звернеться до Головного управління Держкомзему в Чернівецькій області та його відділення в Сторожинецькому районі. Також місцеві мешканці повідомили, що районний РЕМ занадто довго затягує заміну старих зношених електричних опор на нові, які вже біля своїх осель підготували місцеві ґазди. Один з селян звернувся з проханням вивчити питання щодо відновлення в селі фермерського тваринницького господарства із завершеним циклом вирощення кормів для худоби.

У селищі Красноїльськ прийом громадян з передбачених 2 годин затягнувся більш ніж на три. Найчастіше громадяни зверталися по допомогу щодо оформлення різного роду довідок, написання заяв та звернень в державні органи та служби, фінансову допомогу на лікування. Зокрема, одна з матерів-героїнь просила з’ясувати, чи може вона отримувати кошти на неповнолітніх дітей, якщо чоловік працює, а вона – ні. Місцева мешканка просила звернутися в Румунське консульство, щоб її пустили на тиждень до дочки та внуків, яких дуже давно не бачила. Просила депутата поклопотати, аби її, як виняток, пустили по закордонному паспорту без візи, оскільки на її оформлення немає грошей.

Загалом люди були щиро подивовані, що після виборів хтось з депутатів ще згадує про їхнє існування, переймається їхніми проблемами та проводить зустрічі з громадянами в селах району. Практика проведення зустрічей свободівських депутатів в районах області буде продовжена.

Після проведення зустрічей з громадянами можна підсумувати, що державні службовці, на загал, не інформують громадян щодо їхніх прав на отримання передбачених державою різного роду пільг виплат та допомог. «З державного та місцевих бюджетів кошти виділяються, але до тих кому вони вкрай необхідні в багатьох випадках не доходять. Де ж осідають мільйони народних грошей? Не потрібно огульно звинувачувати працівників сільських рад, районних та обласних управлінь, служб та відомств у недобросовісній роботі, але за більше ніж 20 років української держави бюрократичний механізм розподілу соціальних допомог, виплат та пільг жодним чином не оновлювався. І держава загалом та соціальний захист населення потребують кардинальних змін з тим, щоб громадяни відчули себе повноправними учасниками суспільних перетворень та реформ в Україні», - зазначив голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Мельничук.

Він додав, що нині вкрай необхідно кардинально змінювати підхід до роботи з громадянами. Через велику кількість різного роду пільг, доплат та допомог велике навантаження лягає на місцевий та державні бюджети. Весь спектр соціальної допомоги необхідно мінімізувати, але це можна зробити лише тоді, коли зміниться система влади, стане ефективно розвиватися економіка. Позитивні зміни в суспільстві відбудуться тоді, коли українська держава буде побудована на засадах народовладдя та стане відповідальною перед суспільством. «Якщо влада не змінить кардинально підхід до людей, люди змінять владу. Вони мають на це повне право», - наголосив свободівець.

1