На Сокирянщині 'вичищають' тих, хто не погоджувався працювати на користь регіонала Артема Семенюка?

На Сокирянщині "вичищають" тих, хто не погоджувався працювати на користь регіонала Артема Семенюка?

05.11.2012, 13:15

Не встигли ще висохнути мокрі печатки на виборчих протоколах, а в Чернівнецькому обласному освітянському відомстві Михайла Бауера, зокрема на Сокирянщині, почалися політичні чистки. Начальник відділу освіти Сокирянської РДА Рябко Галина Іванівна почала відновлювати репресивну машину проти своїх працівників, котрі не давали згоду хоча б опосередковано працювати на виборах на користь провладного кандидата - регіонала Артема Семенюка, -  повідомили BukNEWS у прес-службі чернівецької обласної організації ВО "Свобода".

Начальник Сокирянського районного відділу освіти вже до 12 години понеділка 29 жовтня запросила у свій кабінет методиста відділу освіти з філологічних дисциплін Щербатюк Тамару Миколаївну для «цікавої» розмови. Почала з того, що ще на початку вересня Щербатюк нібито без її відома підписала супровідний документ - тарифікаційний лист на оплату трьох кабінетів шкіл району. ( Оплата кабінетів за Інструкціями МОНУ № 102 від 15.04.1993 та №118 від 24.02 2005 «Про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти» установлюється керівником навчального закладу за погодженням з профспілковим комітетом. Підпис методиста є дорадчим, він тільки стверджує наявність кабінету, що відповідає Положенню , затвердженому Наказом МОНУ від 20 .07.2004, №601.) Але саме з цього, як виявляється, Рябко Галина Іванівна хоче сфабрикувати підстави для звільнення по статті методиста Щербатюк Тамари Миколаївни у випадку, якщо її підлегла не напише заяви про звільнення за власним бажанням. Крім цього в звинувачення методисту закидається подача прізвищ двох вчителів іноземної мови, кураторів роботи волонтерів з Корпусу Миру, які Щербатюк впевнено подала за проханням завідувача кафедри іноземних мов ІППОЧО Куриш С.М. для оголошення подяки в обласному наказі.

Як повідомили BukNEWS у прес-службі чернівецької обласної організації ВО "Свобода", у грубій формі Рябко Г.І. нагадала про зауваження двотижневої давності на рахунок того, що під час виборчої кампанії пані Щербатюк займалася в робочий час передвиборною агітацією за партію «Удар», оскільки на робочому столі побачила агітаційну продукцію партії Віталія Кличка. Ще тоді керівнику освіти району Тамара Щербатюк відповіла, що політикою не займається, а агітпродукцію Кличка знайшла у воротах свого обійстя. А якщо на те пішло, то агітувати за Кличка вона не буде, адже підтримує ВО «Свободу». Саме цей факт підтримки «Свободи» методистом райвідділу освіти ще в той час вельми не сподобався Галині Іванівні. Одразу після виборів чи по своїй волі, чи за вказівкою з райдержадміністрації , як натякнула одна з її прибічників , владна освітянка у спілкуванні з Щербатюк перейшла у формат звинувачень та погроз щодо обов’язкового звільнення. Далі пані Рябко сказала Тамарі Миколаївні цілком офіційно: якщо та найближчим часом не напише заяву про звільнення за власним бажанням, то знайдуться інші компромати.

До речі, такий самий «злочин», як вчинила Щербатюк , (поставила свій підпис за оплату кабінету географії ) зробила ще одна методист відділу освіти РДА - Полонка І.А. Проте її ніхто не змушує писати заяву на звільнення, адже вона голосувала за "потрібного" кандидата.

Якщо ж розглянути послужний список методиста районного відділу освіти в Сокирянському районі Тамари Щербатюк, то можна побачити лише відзнаки, подяки, позитивні відгуки колег , вчителів, директорів навчальних закладів, методистів інституту післядипломної педагогічної освіти тих предметів, які курує в районі пані Щербатюк. Зважаючи на це, у керівника районного відділу освіти жодних підстав для звільнення немає.

Виходячи з усього сказаного, тиск керівника Сокирянського районного відділу освіти Рябко Галини Іванівни на методиста районного методичного кабінету Щербатюк Тамару Миколаївну слід розцінювати як переслідування за політичною ознакою і кваліфікувати як кримінальний злочин. Саме тому лише описанням цього факту у ЗМІ справа не завершиться. На основі заяви громадянки України Щербатюк Тамари Миколаївни, методиста районного відділу освіти, до депутата Чернівецької обласної ради Віталія Мельничука, Голови постійної комісії обласної ради з питань праці та соціального захисту населення, буде направлено депутатське звернення в обласну Прокуратуру, Службу безпеки України в Чернівецькій області з направленням копій Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької області та обласній державній адміністрації. Крім того це питання може бути винесене на розгляд постійної комісії обласної ради з питань праці та соціального захисту населення, - повідомили BukNEWS у прес-службі чернівецької обласної організації ВО "Свобода".

За словами депутата Чернівецької обласної ради Віталія Мельничука : «Саме цей випадок з Тамарою Щербатюк будемо тримати на постійному контролі. Плануємо найближчим часом разом з іншими колегами-депутатами обласної та Верховної Ради поїхати в Сокирянський районний відділ освіти та у відкритій формі в присутності методиста Щербатюк поспілкуватися з керівником районного відділу освіти, вислухати аргументи обох сторін і паралельно з правоохоронними органами провести повноцінне депутатське та журналістське розслідування цього прояву політичного переслідування в Сокирянському районі».

Як повідомили BukNEWS у прес-службі чернівецької обласної організації ВО "Свобода",  немає ніякої міри свавільний тиск на працівників освіти в області особливо за останні місяці, відтоді, коли керівник освітян Буковини Михайло Бауер зробив чергову спробу пройти до Верховної Ради України. Напевне після свого провалу очільник освітян області вирішив помститися тим, хто відмовлявся займатися політичною агітацією за нього та за інших провладних кандидатів. Тому через загрозу звільнення керівників відділів чи управлінь освіти райдержадміністрації , які не спромоглися навести «потрібний» порядок в своїх «вотчинах» , зараз по всій області відбуваються подібні політичні зачистки. Саме задля збереження свого «солодкого крісла» управлінці від освіти топчуть не лише власну совість та гідність, підштовхуючи людей до звільнення, але йдуть на пряме порушення Законів України і своїми діями підпадають під дії статей Кримінального Кодексу України.

1


КОМЕНТАРІ (6)

Хіба получати такі гарні зарплати е ще совість розказувати що керівництво таке погане.

avatar

сава

05 листопада 2012 09:33

Хіба получати такі гарні зарплати е ще совість розказувати що керівництво таке погане.

avatar

сава

05 листопада 2012 09:33

Бауер - тиран.Геть тиранію!

avatar

Люба

05 листопада 2012 09:47

Бауер тепер як розлючений звір, обк... кався в 202 округу і тепер догоджає губернатору,щоб не вилетіти на пенсію. А вже пора.

avatar

Поліна

05 листопада 2012 11:52

дурний ти саво собачий прихвостень чи бачив ти в житті гроші, якщо півтора тисячі для тебе така гарна зарплата

avatar

петро

06 листопада 2012 07:43

дурний ти саво собачий прихвостень чи бачив ти в житті гроші, якщо півтора тисячі для тебе така гарна зарплата

avatar

петро

06 листопада 2012 07:43