На Сокирянщині судять начальника районного управління освіти, молоді та спорту

На Сокирянщині судять начальника районного управління освіти, молоді та спорту

30.08.2014, 18:59

На Сокирянщині проходить судовий процес відносно начальника районного управління освіти, молоді та спорту Галини Рябко. Як повідомили БукІнфо в Сокирянському відділенні ГО «Антикорупційна Комісія Народної Ради Чернівецької області», цій посадовій особі iнкримiнується порушення ч.1,2, п.1, ст. 14 Закону Украiни "Про засади запобiгання i протидiї корупцiї".

 Судовий процес ніяк не може набрати сили. Напередодні запланованого першого судового засідання на початку липня чиновниця пішла на лікарняний (діагноз: бронхіт), потім в вiдпустку. А 26 серпня, справа знову не розглядалася, оскільки захисник не згодився на роботу в судовому процесі, зіславшись на недостатній час для ознайомлення зі справою.

 Вказана судова справа має великий суспільний інтерес та резонанс на теренах району. Громадські активісти Сокирянщини сподіваються, що присутність громадськості та членів антикорупційного комітету в залі судового засідання сприятиме зростанню авторитету судової влади та продемонструє суспільству її неупередженість та незалежність.

БукІнфо (с)

Водночас Ігор НАЖИГА повідомив BukNews деякі подробиці цієї резонансної справи: 

Невже, накінець, заговорить правда?..

 На Сокирянщині сенсація – почався судовий процес над начальником управління освіти, молоді та спорту Рябко Г.І.!!! Звинувачується ця особа в корупції, а саме: всі ремонти у навчальних закладах за останні роки НІБИТО здійснювалися шляхом укладених угод з підприємцем Захаровою Л В., що є донькою вищезгаданої пані. Насправді, як говорять по кутках у районі, роботи нібито виконувалися під керівництвом п. Рябка В.В., чоловіка начальниці, але, щоб менше впадало у вічі прізвище, оформлялося все на Захарову, підприємця.

Так це чи ні мав би сказати суд На жаль, судовий процес ніяк не може набрати сили. Напередодні запланованого першого судового засідання на початку липня можновладиця пішла на лікарняний (діагноз: бронхіт), потім теж була якась причина для відсутності.  

 26 серпня справа знову не розглядалася. Оскільки адвокат п. Савескул не згодився на роботу в судовому процесі, зіславшись на недостатній час для ознайомлення зі справою.

Вказана судова справа має великий суспільний інтерес та резонанс на теренах району. Сподіваємось, що присутність громадськості та членів антикорупційного комітетув залі судового засідання сприятиме зростанню авторитету судової влади та продемонструє суспільству її неупередженість та незалежність.

P.S. Рябко Галина Іванівна займає посаду начальника відділу освіти, молоді та спорту Сокирянської РДА з 2009р. Дещо можна прочитати за цими посиланнями. 

http://www.bukinfo.com.ua/show/news?lid=29532&start=40

http://buknews.com.ua/page/na-sokyrianshchyni-vychyshchayut-tykh-khto-ne-pohodguvavsia-pratsyuvaty-na-koryst-rehionala-artema-semenyuka.html

BukNews обов'язково оприлюднить позицію начальника районного управління освіти, молоді та спорту Галини Рябко, якщо вона захоче висловити свої міркування по цій справі. 

1


КОМЕНТАРІ (8)

avatar

Панас Роїк

30 серпня 2014 16:20

Жодних сумнівів, що на Сокирянщині, як і у інших районах області, безліч порушень законів юридичних і моральних. Так само жодних сумніві, що так звані ниніші активісти через свою тупість, злобу тільки поглиблюють це беззаконня і аморальність. Суд не приймає до розгляду те, що говорять по кутках, пане Нажига. Говоріть собі і далі, чешіть язики і сідниці. мають бути факти, бо ми у Європі, а не у вашій напівтатарській Сокирянщині. Так в чому провина засудженої народним гнівом? З розповіді цього Нажиги виходить так: засуджена віддала виконання робіт підприємству своєї доньки, але насправді роботи виконував її чоловік. Так він виконав роботи чи ні? Нажига і Ко, у Вас з мізками все гаразд?

avatar

На Сокирянщині цілковитий маразм

31 серпня 2014 11:01

avatar

Гость

31 серпня 2014 18:08

Iнформацiя подана в матерiалi не повна. Менi вiдомо, що тi роботи навiть не виконувалися, тому що i судити не було б за що... 

А от до коментатора номер 2 в мене питання - посадовець звинувачений в зловживаннi i присвоэннi державних коштiв, що по вашому не так??? Може хай i далi крадуть??? 

Я вважаю, що пора вже вiдповiсти за все. I пора працювати чесно.

avatar

Справедливо

31 серпня 2014 18:21

знайшли крайню?! далеко товАрІщІ зайдете...

avatar

!

31 серпня 2014 18:27

Цим діячам таки треба вже когось знайти, бо інакше виникає питання чим вони там займаються? Так вони навіть інформацію про цю ніби сенсацію подати розумно не здатні. "Справедливо", Ви ніби у нас одна така чесна і справедлива, а де це Ви ховалися раніше, коли крали державні кошти? Щось не було від вас чутно про справедливість! повилазили нарешті з нор, боягузи?

avatar

!!

31 серпня 2014 21:54

чекаємо коли кАмсамольскі "великі патрійоти" почнут судити двірників ,прибиральниць .... і всіх так би мовити "властьімевшіх большіх начальніков"

avatar

буковинці

01 вересня 2014 12:05

з мізками у комісії все якраз гаразд, а от у Рябко- проблема. , ба навіть на суді заявила, що  закони вона не читає. Скільки ще ця гнида буде на посаді, козачочки з РДА??! Суд довів- винна що ще чекаєте??

avatar

Слава Україні

05 вересня 2014 21:01