На Сокирянщині пропонують оголосити ОТГ позаконституційними утвореннями, а  Порошенку - запустити місцеві референдуми для затягування реформи

На Сокирянщині пропонують оголосити ОТГ позаконституційними утвореннями, а Порошенку - запустити місцеві референдуми для затягування реформи

09.01.2019, 12:35

Після того, як уряд відхилив наміри Сокирянської районної влади зберегти майже півтора десятки сіл під контролем районного голови Василя Козака, у цих селах з’явився проект документу суть якого пояснимо далі (дивіться відео). Тепер «хтось» пропонує сільським радам заявити: «ми боїмося втратити владу». Невідомий автор пропонує сільським депутатам довести до відома глави держави, що реформа місцевого самоврядування і передача фінансових ресурсів об’єднаним громадам (ОТГ) це… знищення селян!

 Далі у цьому дивному документі йдеться наступне: «Жодних об’єднаних громад немає і бути не може, бо вони не передбачені Конституцією. Жодного об’єднання не може бути без проведення референдумів. Це маячня, яка на жодну здорову голову не налазить". 

Тобто на чиюсь голову не налазить факт успішної реформи. Хтось не може усвідомити, що влада і фінанси переходять від обласних та районних адміністрацій і рад до об’єднаних громад. 

Хтось пропонує запустити по всій країні місцеві референдуми, знаючи наперед, що це затягне реформу в часі. А ще «хтось» не знає мабуть, що в Україні є лише одна структура, яка має право робити висновки про конституційність нашого законодавства – Конституційний суд. Але це ще не все. Далі у документі йдеться: «Громадяни, які не підкоряються антиконституційним вимогам та не погоджуються на створення ОТГ піддаються несправедливій дискримінації». 

Тобто сільських депутатів Сокирянського району намагалися протиставити більш як 9 млн. громадян України, які вже живуть в об’єднаних громадах. Кілька десятків сільських обранців мали би, за задумом невідомого режисера, образитися публічно на майже 9 сотень об’єднаних громад в Україні…

 

 

Як, зокрема, у селі Романкцівці на сесії сільської ради намагалися протягнути «за вуха» дивну писульку і що з цього вийшло - дивіться у спецвипуску програми «Наскрізь», яка вийшла на телеканалі ТВА:

 
1