На Сокирянщині планується створити ще одну - четверту територіальну громаду

На Сокирянщині планується створити ще одну - четверту територіальну громаду

14.03.2018, 12:33

Відповідно до нової концепції формування Перспективного плану об’єднання громад в Чернівецькій області на Сокирянщині планується створити ще одну територіальну громаду. Відтак, район мав би поділитися на Сокирянську та Вашковецьку ОТГ, що були створені у 2015 році, Новодністровську громаду, що поки що знаходиться у, так би мовити, підвішеному стані, адже вибори там так і не призначили, а також Романковецьку громаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Гостюк: Експерти схвалили концепцію об'єднання територіальних громад, яку розробила Чернівецька ОДА

За новою концепцією, Братанівці, Селищу та Грубній тепер пропонують стати частиною Вашковецької громади. Романковецьку планують створити шляхом приєднання сіл Лопатове, Кормань, Шебутинці, Кулішівка та Олексіївка до Романківців, а решта – Михалкове, Вітрянка, Сербичани, Гвіздівці та Волошкове повинні стати частиною Сокирянської МТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Козак просить Фищука змінити перспективний план формування ОТГ Сокирянщини і передати на схвалення Мунтяну

За матеріалами http://nordbess-news.cv.ua/

ДОВІДКОВО: 

06 березня заступник голови облдержадміністрації Василь Гостюк провів засідання регіональної робочої групи з інформаційно-методичного супроводу реформи органів місцевого самоврядування та децентралізації владних повноважень (робоча група з питань децентралізації).

На засіданні посадовець представив розроблену адміністрацією концепцію формування Перспективного плану об'єднання громад в Чернівецькій області та детально розповів про стан справ в кожній вже створеній, чи потенційний ОТГ.

Міністерство регіонального розвитку зобов'язало облдержадміністрації, як відповідальні за впровадження реформи на місцях, забезпечити розробку перспективних планів спроможних громад в межах усієї території області.

Експерти позитивно оцінили концепцію, зокрема Ігор Бабюк підкреслив важливість зникнення «білих плям». «Дуже добре, що ми тепер бачимо потенційні центри громад, можемо порахувати і спрогнозувати подальші кроки».

Василь Гостюк зауважив, що питання виноситься в публічну площину для обговорення, при цьому робоча група при облдержадміністрації продовжує об’їзди проблемних громад, які ще не визначилися з конфігурацією об’єднання. «Звісно ж вони можуть погодитись із запропонованим баченням меж ОТГ, або прийняти інше рішення відповідно до законодавства», - зазначив Василь Гостюк.

Після обговорення питання концепціїоб'єднання територіальних громад було поставлено на голосування і підтримано всіма учасниками наради одноголосно.

1