На Сокирянщині  «місцеві князьки» протягують власний  варіант децентралізації. Громади скаржаться у Київ

На Сокирянщині «місцеві князьки» протягують власний варіант децентралізації. Громади скаржаться у Київ

15.04.2016, 17:06

На Сокирянщині розгорнулася справжня інформаційна війна навколо питання реформування місцевого самоврядування.

Торік знайшлися і сміливці, які зробили цей крок і на території Сокирянського району утворилися дві окремі громади - це м.Сокиряни - с.Коболчин з центром в м.Сокиряни та с.Вашківці - с.Шишківці з центром в с.Вашківці. 

Чинячи шалений спротив вільному волевиявленню місцевих громад "місцеві князьки"  проштовхують власний варіант реформи. Людей залякують можливими негативними наслідками реформи, не гребуючи при цьому жодними засобами. 

Позиція "Один район - одна громада", яка звучала і раніше але якось невпевнено, почала звучати на весь голос а якоюсь мірою і нав’язуватися мешканцям району через місцеві ЗМІ (які знаходяться у комунальній власності Сокирянської районної ради - це газета "Дністрові Зорі" та радіо "Сок-FM"). При цьому новостворені територіальні громади Сокирянщини почали все частіше зустрічати труднощі на своєму шляху (здебільшого "штучно створені"), - пише депутат Сокирянської районної ради Ігор НАЖИГА.

Про громади, які підтримали "Сокирянщину - єдиною громадою" з`являються в місцевих ЗМІ достатньо позитивні статті (Гвіздівці, Кормань, Грубно...) а про громади, які в цьому сумніваються чи мають відмінну від цієї думку, або зовсім не згадують, або згадують з долею критики та звинувачень (Ломачинці, Романківці, Ожеве, Білоусівка, Михалкове...)? Чому тих хто має сумніви, щодо доцільності об`єднання району у велику громаду, називають "інакомислячими", роблять в ЗМІ такими собі "ворогами нації"?

Ситуація настільки загострилися, що частина активних громадян вже намагається шукати правди у Києві. 

Пропонуємо увазі читачів приклади "обговорення" цього питання на сторінках районки. 

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

ШАНОВНІ ПОКАЖІТЬ ХОТЬ ЩОСЬ ДОБРЕ ЩО ВИ В ТОМУ НОВОДНІСТРОВСЬКУ ЗРОБИЛИ, ХОТЬ ЩОСЬ??????  ТАКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ ЦЕНТР В РАЙОНІ І ВСЕ ПРОСР..ЛИ!!! ШО ВИ ХОЧЕТЕ ОБЄДНАТИ НАВКОЛО СЕБЕ??? ЩОБ ЗА РАХУНОК ТИХ СІЛ ЖИТИ????!!!!! ТА ВІД ВАС ТІКАТИ ТРЕБА!!!!!!!!!!!!!

avatar

до новодністровців

15 квітня 2016 19:05