На сьогодні ступінь будівельної готовності перинатального центру становить понад 75%

На сьогодні ступінь будівельної готовності перинатального центру становить понад 75%

13.02.2018, 15:58

13 лютого під час прес-конференції начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Олександр Пуршага поінформував про низку об’єктів, котрі планується завершити у 2018 році, серед яких – обласний перинатальний центр.

«Торік на продовження реконструкції приміщення перинатального центру виділено 58 млн. грн. коштів субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій. Освоєно було 46 млн. грн. Наразі в центрі продовжуються роботи з монтажу технологічного обладнання. Залишок перехідних коштів субвенції з держбюджету у сумі 12 млн. грн. планується освоїти найближчим часом після прийняття рішення сесії обласної ради про їх виділення», - зазначив Олександр Пуршага.

Він наголосив, що минулоріч було виконано значний обсяг будівельно-монтажних робіт. Зокрема, утеплено та оздоблено фасад будівлі, проводилися внутрішньо-оздоблювальні роботи, влаштування інженерних мереж (водопровід, каналізація, опалення, вентиляція, система медичних газів).

«За умови надходження в область додаткових коштів з державного бюджету об’єкт може бути введений в експлуатацію до кінця поточного року», - додав посадовець. – На сьогодні ступінь будівельної готовності об’єкта становить понад 75%».

На складах уже 5-й рік упакованебез дії лежить медичне обладнання. Доки центр добудують воно, напевне, застаріє і буде непридатне до використання.

Джерело статті: bukoda.gov.ua та http://www.chas.cv.ua/

1