'З мечем прийшли, від меча і загинули': на Путильщині більше не славитимуть катів-енкаведистів і стрибків, які воювали з бандерівцями

"З мечем прийшли, від меча і загинули": на Путильщині більше не славитимуть катів-енкаведистів і стрибків, які воювали з бандерівцями

25.06.2016, 14:19

У Путилі найближчим часом на Центральному майдані знесуть пам’ятник “Добровільним винищувальним батальйонам, які загинули в боротьбі за зміцненння радянської влади”, а у Дихтинці цього ж району вже не стоятиме “Пам’ятник трьом чекістам, які загинули в боротьбі з українськими буржуазними націоналістами”. 

Кілька років тому, нагадаємо,  депутати Дихтинецької сільської ради, що на Путильщині, вирішили змінити напис на відомому пам'ятнику "Скеля трьох чекістів". Викарбувані там раніше назву пам'ятника та імена 3-х чекістів замінити плитою з написом: "З мечем прийшли, від меча і загинули". 

Як повідомила головний спеціаліст відділу культури РДА Олена Грималюк, матеріальної цінності пам’ятники не мають, оскільки виготовлені з каменю та гіпсу, а ще втратили свій естетичний вигляд.

Довідково: Хто такі "стрибки"

На фото: ЗВЕРНЕННЯ ОУН ЩОДО "СТРИБКІВ"

Завантажити (199.98 Кб)

Зміст документа: 

Звернення із закликом не вступати у "стрибки" 
Автори:
 без автора  
Організація-видавник:
ОУН 
Дата створення:
без дати  
Місце створення:
 без місця  
Ключові слова:
 бандитидемобілізаціязверненняОУНстрибки 
Спосіб відтворення:
  машинопис 
Тип документа:
  пропагандивний документ 
Мова документа:
  Українська; 
Крайні дати:
без дати — без дати 
Примітки:
 
URL:
http://avr.org.ua/index.php/viewDoc/9369/
Архіви та колекції:
 АЦДВР — Ф. 9. — Т. 24.
Розділи:
 4.2.10. Видання Організації українських націоналістів ОУН (б)
1