На процесі Тимошенко 'більше запитань, ніж відповідей', - голова Апеляційного суду Чернівецької області Олексій Черновський

На процесі Тимошенко "більше запитань, ніж відповідей", - голова Апеляційного суду Чернівецької області Олексій Черновський

31.08.2011, 21:36

Процес над Юлією Тимошенко підніме престиж вітчизняної судової влади, чи ця справа навпаки завдасть ще один удар по правосуддю, - запитали журналісти у голови Апеляційного суду Чернівецької області Олексія Черновського. Незалежно від того, яким буде вирок суду у цій справі.  "В принципі, і за законом, і за морально-етичними нормами, звичайно, неприпустимо, коли у судовій залі звучать такі висловлювання, які звучали і звучать у залі Печерського районного суду м. Києва, - сказав пан Черновський. - Це неприпустимо! І це не додає авторитету, на жаль, судам в цілому... А в другій частині відповіді на це питання, що б я хотів сказати, то це те, що цей процес показує, що виникає більше запитань, ніж відповідей. Я не кажу за складову політичну, це не моя місія аналізувати цей момент. І у кожного з цього приводу може бути власна суб'єктивна думка. Я оцінюю його тільки з точки зору права і закону "Про судоустрій і статус суддів".  Тут є питання до законодавця. Для того, щоб регламентувати певні норми так, як це потрібно. Наприклад, скажемо так, коли ще діяв старий закон про судоустрій, і ще раніше, і за мою тридцятирічну практику і практику моїх колег, завжди діяло неписане правило: найскладніші справи, чи справи особливої категорії – трудові, житлові, кримінальні справи щодо неповнолітніх – розглядав найдосвідченіший суддя або голова суду персонально. А сьогодні ми маємо те, що є. Не посилаючись на відоме прізвище, констатуємо, що є автоматичний розподіл справ. І тому коментувати наскільки це є правильно чи ні, я не маю права. Знаю те, що й всі:  згідно з автоматичним розподілом справ ця справа потрапила молодому з дворічним досвідом судді, нашому молодшому колезі Кірєєву. Як він справляється з цією справою я б не хотів коментувати, бо у мене є дещо інша думка. І як вести процес, щоб цей процес був абсолютно толерантний, спокійний, щоб була певна психологічна атмосфера в залі Печерського районного суду. І це не тільки моя персональна думка. З цього приводу є відповідні публікації. Але я до того веду, що це має бути так. За рішенням суду, яким воно вже буде – вироком чи якимось іншим документом не хочу коментувати. Я тільки кажу, що питання є. І питання є до законодавця. І я думаю, вірю і сподіваюся. що рано чи пізно, але ті  норми закону, які потрібно вдосконалювати, вони будуть вдосконалені. Щоби підвищити рівень правосуддя. А те, що ми інколи зараз маємо. Оту недовіру до правосуддя, оту огульну критику..."



КОМЕНТАРІ (2)

У 85% людей в крові присутній генетичний фактор мавпи МАКАККИ резус. У суддів також! Народ любить розіпятого Ісуса! Це треба памятати правителям!

avatar

юстас

19 вересня 2011 09:33

Уважаемые господа правители, представители всех ветвей власти, когда же наконец вы реформируете систему правосудия, кто приведет его в соответствие ч.4, ст.124 Конституции Украины, где записано: "Народ безпосередньо бере участь у здійсненні правосуддя через народних засідателів і присяжних". В нынешнем положении нельзя считать Украину РЕСПУБЛИКОЙ!

avatar

aksakal

21 вересня 2011 20:21