На продавчиню одягу у Чернівцях, яка вигнала копів із магазину, чекає штраф до 34 тисяч гривень

На продавчиню одягу у Чернівцях, яка вигнала копів із магазину, чекає штраф до 34 тисяч гривень

09.04.2021, 09:48
Буковинцям нагадують про важливість дотримання карантинних обмежень

Співробітники поліції Чернівецької області щодня здійснюють перевірки суб’єктів господарювання, діяльність яких заборонена у зв’язку із встановленням «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Зокрема, 7 квітня 2021 року під час патрулювання території обслуговування співробітники обласного управління Нацполіції виявили у середмісті Чернівців непродовольчу крамницю, яка обслуговувала покупців усупереч забороні, передбаченій постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236.

Власниця магазину агресивно реагувала на зауваження поліцейських і відмовлялася виконувати вимоги чинного законодавства. Правоохоронці зафіксували правопорушення, припинили роботу крамниці та склали на порушницю адміністративний протокол за частиною 1 статті 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Сьогодні, 8 квітня, поліцейські зафіксували повторне порушення вимог карантину вказаною підприємицею.

Співробітники поліції закликають громадян з розумінням ставитися до вимушених карантинних обмежень і неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів.

Коментує начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Святослав КІШЛАР:

 У Чернівцях, які перебувають у "червоній" зоні, поліцейські прийшли з перевіркою у непродовольчий магазин, який згідно із карантинними обмеженнями, мав бути зачиненим. На зауваження правоохоронців власниця магазину не відреагувала, попросила полісменів показати посвідчення, пригрозила їм викликом слідчо-оперативної групи, а згодом і зовсім вигнала їх з приміщення.

Візит поліцейських приватна підприємиця зняла на камеру і відео опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

На записі видно, що двоє поліцейських увійшли до магазину з одягом у Чернівцях. Правоохоронці повідомили жінці про порушення, намагались пояснити, що в умовах "червоної" зони заборонена торгівля в непродовольчих магазинах. Проте підприємиця продовжувала стверджувати, що такі обмеження є порушенням її конституційних прав.

"До своїх матерів краще йдіть і говоріть їм, що вони не мають права працювати та годувати свої сім’ї", – сказала бізнесменка.

Також підприємиця висловлювала невдоволення тим, що правоохоронці "тихо говорять і очі ховають" і зрештою, попросила силовиків покинути приміщення її магазину.

"Я зараз викликаю слідчо-оперативну... Бо ви мені заважаєте працювати. Я вам підніму усі суди, щоб ви знали... І Клічука, і Осачука...", – сказала, після чого правоохоронці таки покинули її магазин, зазначивши, що зафіксували порушення з боку бізнесменки.

Нагадаємо, Чернівецька область опинилась у "червоній" зоні карантину через велику кількість інфікованих коронавірусом. В Чернівцях у лікарнях перебуває рекордна кількість дітей з коронавірусом, а Чернівецьку міську лікарню №1 перевірять через високу смертність серед пацієнтів. Там помирає кожен п'ятий госпіталізований з COVID-19.

1