На посади повсюди виводяться виключно «свої» люди: зовнішні європейські експерти констатують провал реформи держслужби

На посади повсюди виводяться виключно «свої» люди: зовнішні європейські експерти констатують провал реформи держслужби

11.11.2021, 11:41

Осіння місія в Україні програми SIGMA (її основна мета — зміцнення та вдосконалення публічного управління на європейському просторі ) презентувала підсумковий звіт щодо стану реформи оплати праці державних службовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплати у посадовців зі стелі і премії у 300 відсотків: головне — за що і як, а вже потім — скільки і кому платити автори реформи оплати праці державних службовців професійно не обґрунтовують

Порівнювати рівні оплати праці в державному та приватному секторах, вимагати ринкових заробітних плат чиновникам у державному секторі - некоректно, - експерти SIGMA

 Експерти SIGMA, аналізуючи загальний контекст реформи, звертають увагу НАДС на питання, які неодноразово озвучувалися. Хоча вже четвертий пост-майданний уряд заявляє про реформу держслужби як пріоритетну, станом майже на кінець 2021 року реформа так і не відбулася.

Провальні конкурси на посади в органах державної влади, що їх «слуги народу» скасовували 2019-го у зв'язку з карантином і лише через рік повернули, — бутафорія та лицемірство. На посади повсюди виводяться виключно «свої» люди. І це вже нікого не дивує й не обурює. Втім, як і те, що не розроблено й не впроваджено показників ефективності роботи як держслужбовців на посадах, так і органів влади (KPI’s).

У грі у «високопродуктивних» та «високомотивованих» Національне агентство державної служби (НАДС) так загралося, що скоро перетвориться на піар-агентство власного імені. На жаль, громадський сектор уже не так активно моніторить і контролює роботу НАДС, і в публічну площину потрапляють переважно позитивні «досягнення» та «здобутки». Проте, на щастя, є зовнішні європейські експерти, які на регулярній основі відвідують Україну і дають свої об’єктивні висновки. По суті, відчиняючи двері в реальність.

Джерело: SIGMA рекомендує переглянути реформу оплати праці держслужбовців – що не так (zn.ua)

КОМЕНТАР BUKNEWS:

Намальовані зі стелі самим собі зарплати і премії у 300 відсотків буковинcько/чернівецьких ТОП-чиновників - не більше, ніж узаконене мародерство громадських ресурсів. Те, що є зрозумілим і очевидним не просто для першого-ліпшого успішного бізнесмена, яких повно у владі, як у центрі, так і на місцях, але й для пересічних журналістів і навіть дітей вперто не бажають помічати топ-чиновники, вирішуючи фактично у ручному режимі свої власні «шкурні інтереси» за людські гроші. Скільки б ТОП-посадовці органів влади не бризкали слиною, вихваляючи у підконтрольних ЗМІ та руками утримуваних для соцмереж ботоферм власні циклопічні досягнення у покращенні життя на підзвітних їх юрисдикції територіях, чи в очолюваних громадах, але без затверджених на законодавчому рівні критеріїв ефективності їхньої роботи - усе це є і надалі залишатиметься не більше, ніж клоунадою і самопіаром. Показники ефективності роботи як держслужбовців на посадах, так і органів влади у нас не те що не запровадили, а ще навіть не розробили. До такого висновку дійшли зовнішні європейські експерти, які у рамках програми SIGMA (її основна мета — зміцнення та вдосконалення публічного управління на європейському просторі ) аналізують невтішні українські реалії. Радий черговій нагоді звірити власне здорове бачення стану справ у цій сфері, про що вперше написав задовго до нинішньої осінньої місії в Україні програми SIGMA, із зовнішніми європейськими експертами, які на регулярній основі відвідують Україну і дають свої об’єктивні висновки. По суті, відчиняючи двері в реальність. Схоже, моє есе на цю тему майже дворічної давнини ще дуже довго, на жаль, зберігатиме актуальність.

"О роде суєтний, проклятий, коли ти видохнеш?" (нічний BukNews)

1