На першому місці серед партій за список і виграш своїх кандидатів у всіх чотирьох округах - завдання опозиції на Буковині, - Андрій Шевченко

На першому місці серед партій за список і виграш своїх кандидатів у всіх чотирьох округах - завдання опозиції на Буковині, - Андрій Шевченко

09.10.2012, 20:05

"Задача об'єднаної опозиції на Буковині - це перемога в усіх чотирьох мажоритарних округах і більшість голосів виборців за її партійний список". Як повідомляє кореспондент BukNEWS, про це під час спілкування з чернівецькими журналістами повідомив їхній київський колега Андрій Шевченко. Зараз він народний депутат України, член праламентського комітету з правової політики. Буковина стала 17-м регіоном, який в рамках передвиборчого турне Україною, відвідав кандидат в народні депутати від ОО "Батьківщина".

Андрій Шевченко висловив переконання, що це цілком  реальна задача, виконати яку опозиції цілком до снаги. "Ніхто не сидить склавши руки, ми добираємо голоси тих, хто ще не визначився, або принаймні так каже. У нас є всі підстави вважати, що ті люди, які зараз не хочуть казати за кого голосуватимуть насправді підтримають опозицію. А зараз вони просто бояться в цьому зізнатися", - сказав народний депутат.

Коментуючи ситуацію, яка склалася в Чернівцях, як повідомляє кореспондент BukNEWS, Андрій Шевченко зокрема сказав: "Білбордами, застосуванням адміністративного ресурусу закамуфльований кандидат від правлячої партії не переможе. У Чернівцях опозиція має свого надзвичаного сильного кандидатаякий переможе. Опозиція працює іншими методами".

Окрім роботи з виборцям, сприяти процесу перемоги кандидатів від опозиції мають переговори між ОО "Батьківщина" та партією УДАР Віталія Кличка щодо визначення прохідного кандидата на кожному окрузі. Андрій Шевченка підтвердив, що ця робота ведеться. В тому числі щодо буковинських виборчих округів. Основне мірило тут, на думку кандидата в депутати, якісна соціологія. Щойно штаби отримають ці відомості  - по кожному округу буде узвалено відповідне рішення. "Ми також дуже задоволені співпрацею зі "Свободою", - підкреслив кандидат.

Керівник виборчої кампанії ОО "Батьківщина" на Буковині Іван Мунтян, як повідомляє кореспондент BukNEWS, підтвердив, що дані соціології будуть оприлюденні вже за день - два. "Сьогодні-завтра будуть результати соціології і приймемо рішення, необхідне для перемоги", - наголосив політик. Водночас він повідомив, що рівень підтримки виборцями опозиції, наприклад, в 204 "бессарабському" виборчому окрузі вже зараз на кілька відсотків вищий, ніж навіть у так званому україномовному патріотичному окрузі.

Іван Мунтян  також зазначив, що в кожному окрузі є тільки один кандидат, якого підтримує опозиція, а тому всі самовисуванці, які на зустрічах з виборцями також зараховують себе до опозиції, насправді є самозванцями. Бурдейний, Панчишин та інші, перелічив кандидатів Іван Мунтян.

Він також вказав на ту особливість, що кандидати від Партії регіонів  усіляко приховують свою приналежність до цієї політичної сили.

1