На перемогу Федорука укладають парі, а заколотники у сльозах просять у нього пробачення

На перемогу Федорука укладають парі, а заколотники у сльозах просять у нього пробачення

26.09.2012, 05:27

«Нещодавно до мене приїхав один з співучасників заколоту і в сльозах просив пробачити його», - повідомив під час прес-конференції кандидат у народні депутати України Микола Федорук. Як повідомляє кореспондент BukNEWS, у вівторок, 25 вересня, він спілкувався з представниками чернівецьких, регіональних та центральних ЗМІ.

Говорячи про заколот, екс-мер Чернівців мав на увазі події, які мали місце у Чернівецькій міській раді, коли майже півтора роки тому депутати достроково відправили його у відставку. Без розслідування та доведення судом висунутих звинувачень.

«Я відповів йому, що давно всіх пробачив. Бо помста - це справа слабких. А я сильний! І я знаю, що кожний все одно своє знайде...», - розповів журналістам Микола Федорук. А ще процитував по пам’яті віршовані рядки поета Юрія Левітанського. Зокрема про те, що кожен сам робить вибір, якою саме дорогою йому йти по життю.

Микола Федорук також повідомив, що з часу незаконного усунення його з посади мера він не переступав порогу Чернівецької міської ради. І зробить це тільки після того, як в місті знову з’явиться законно обраний громадою керівник. У разі перемоги на виборах, у чому він не сумнівається, він обов’язково доможеться, щоб міській громаді повернули право самій обирати свого керівника.

За словами кандидата у народні депутати, двоє вихідців з Чернівців заключили між собою парі щодо того, хто переможе у Чернівцях на виборах: Федорук чи Михайлішин. Один готовий ризикнути «Майбахом», а інший – власним «ролс-ройсом». Краще б вони подарували ці автомобілі місту, - пожартував Микола Федорук.

Екс-мер Чернівців  переконаний, що вибори в місті мають суттєву особливість: фактично йдеться про потребу громади довести, що це вона сама управляє містом і вирішує свою долю, а не «смотрящі» і «рєшали» і далі робитимуть це за неї.

1