На пальне, запчастини й розвиток свого автопарку у обласної влади гроші є, а на фестиваль 'Червона рута' у Чернівцях «виділити кошти немає можливості»

На пальне, запчастини й розвиток свого автопарку у обласної влади гроші є, а на фестиваль "Червона рута" у Чернівцях «виділити кошти немає можливості»

21.11.2011, 20:24

Влада проявляє бездіяльність і виправдовується відписками у питаннях української культури

На черговому засіданні члени обласного Комітету опору диктатурі були поінформовані про лист від Міністерства культури України, який надійшов у відповідь на Заяву Комітету щодо всенародного українського пісенного форуму - фестивалю «Червона рута».

Наприкінці вересня представники всіх політичних сил та громадських організацій, що входять до Комітету опору диктатурі, у своїй Заяві висловили стурбованість ймовірністю непроведення заключного етапу та гала-концерту фестивалю «Червона рута». Заява  була направлена на адресу глави уряду і голови Чернівецької ОДА. Буковинський КОД також наполягав на проведенні заключного етапу і гала-концерту цього фестивалю в Чернівцях, а байдужість влади з цього питання розцінював як «відкритий наступ на українську культуру, що є новітнім проявом геноциду української нації».

Відповідь від Міністерства культури України виявилася черговою відпискою – у ній повідомляється, що завершальна частина XII Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики і гала-концерт  «включена у план МКТ» і відбудуться 17-20 листопада в Києві – у залі Конгрес-холлу і ТЮЗу (хоча планувалося, що це буде в Чернівцях), а про батьківщину і колиску цієї пісні – Чернівці – взагалі не згадується.

Відповідь від чернівецьких чиновників розставляє всі крапки над «і». Управління культури Чернівецької ОДА повідомило, що у серпні цього року до управління справді звертався директор фестивалю «Червона рута»  Т.Мельник щодо проведення заключного етапу фестивалю в Чернівцях. Кошторис цього заходу склав 2 млн.грн., з яких 600 тис. грн. потрібно було виділити з обласного бюджету. Управління відповіло директору фестивалю, що воно «готове сприяти», але «виділити кошти немає можливості».

Нагадаємо, що можливість виділити кошти на власні потреби у чиновників та «народних обранців» завжди є. Зокрема, у червні сесія облради передбачила своїм рішенням приблизно сім мільйонів грн. на пальне, запчастини й розвиток свого автопарку. У І кварталі цього року із 244,3 тисячі гривень, які було заплановано виділити на потреби автобази облради, із бюджету профінансували 244 тисячі.



КОМЕНТАРІ (4)

Дуже прикро, що не буде в Чернівцях фестивалю. Але: то приватний фестиваль сімейства Мельників, і чому він має оплачуватися з бюджету? До того ж, чому б не скинутися "бідним" патріотам, тому ж щирому українцеві Мунтяну, іншим депутатам, аби концерт заключний тьаки відбувся в місті? Бодай щось людське зробіть, хлопці, Буковина вам того не забуде. Язиком ляпати - не плуга перти.

avatar

шанувальник

21 листопада 2011 17:12

Наші "патріоти" проявлять себе тільки в коментарях та нікому не потрібних акціях, чого б не скинутись нашим фронтовикам, Антонюку, який кинув кілька банків на 6 млн. грн... А штампувати статєйки великого розуму не треба...

avatar

Струм

22 листопада 2011 18:52

а влада думала, що підтримувати українську культуру приватники лиш за свої гроші мають, а влада буде собі "галочки" ставити, що в неї в області щось робиться? Нє, дорогенькі, так не буде. Або шось робіть, або будуть вам вказувати, що ви ледацюги і нероби!

avatar

прихильник "Червоної рути"

23 листопада 2011 00:01

"штампувати статєйки" - таки треба розуму. Он у Мальони не получається, як не намагається...

avatar

вдареному струмом

23 листопада 2011 00:03