На окрузі, де я балотуюся, якийсь жах відбувається, - Герой України, перший космонавт Незалежної України, кандидат у народні депутати по 204 виборчому округу Леонід Каденюк

На окрузі, де я балотуюся, якийсь жах відбувається, - Герой України, перший космонавт Незалежної України, кандидат у народні депутати по 204 виборчому округу Леонід Каденюк

19.10.2012, 23:28

Про шантаж, погрози і пропозиції взяти мільйон доларів за зняття своєї кандидатури повідомив журналістам під час зустрічі Герой України, перший космонавт Незалежної України, кандидат у народні депутати по 204 виборчому округу Леонід Каденюк.

Леонід Каденюк розповів, що керівництво області чомусь вирішило, що він взагалі не буде балотуватися.

- Але після того, як я заявив про те, що буду балотуватися, на мене почався тиск, - розповів космонавт. - І голова районної адмністрації, і голова обласної адміністрації, люди від них. Було до мене звернення, через мого родича: дзвінок з пропозицією заплатити мільйон доларів, щоби зняв свою кандитуру. Я сказав, що тільки в одному випадку — якщо забезпечать політ на Марс і назад. І лише у цьому випадку подумаю зняти свою кандитатуру чи ні. Гроші — не настільки важливі, щоби продавати свою совість.

Про те, хто дзвонив, Леонід Костянтинович, сказав, що той не представився.

- Вважаю, дзвінок був від тих, кому найвигідніше, щоби я зняв свою кандидатуру. Ну, кому найвигідніше? Ви, думаю, самі на це питання можете знайт відповідь. Я на таке питання не дам відповіді, вибачте, бо тут треба мати повну впевненість, бо потім скажуть: «Доведи це у суді»

Перший космонавт України розповів, що два тижні тому до його штабу приїздив перший заступник голови адміністрації, і у розмові з начальником штабу Володимиром Балицьким передав прохання, щоби Леонід Каденюк зняв свою кандидатуру.

- На окрузі якийсь жах відбувається, - обурений Л.Каденюк. - Я — спокійна і толерантна людина, але мене це дістало. Використання адмінресурсу — це ще зернята. Шантаж, погрози зняти з роботи. Мені телефонують: «Вибачте, мені погрожують. Я не можу розповідати про вас щось добре». Відомим у краї людям дають підписати якісь звернення до виборців. Хтось не витримує тиску, підписує. Були випадки, коли підписали і телефонують мені: «Вибачте, мене примусили. Але я, моя родина, друзі будемо за вас голосувати».

Стосовно кандидата від влади, я до нього абсолютно нічого не маю. Але, на жаль, всі ті порушеня, які є на виборчому окрузі, пов'язані саме з ним. Він — молода людина, його життєвий шлях лише починається. Я йому щиро бажаю щастя в житті. Його штовхнули на порушення ті, хто хоче, щоби він став депутатом Верховної Ради. Коли у Хотині мер міста присвоює йому звання Почесного громадянина Хотина, незважаючи на те, що він жодного разу не був у Хотині, не те, щоби він щось зробив для міста. Але присвоїв, щоби догодити губернатору.

Останньою краплею стало те, що заборонили друкувати моє звернення. Приїхав Галиць у Хотин. Причому була команда раніше, що ці звернення повинні вичитуватися кимось із представників влади. Коли він прочитав моє зверненя — багато понакреслював і сказав головному редакторові, що звільнить його з роботи, якщо надрукує. Таким чином вони і працюють...

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

  Ну наконец!

Однако ситуация складывается иначе. Папай понимает возможное поражение Семенюка. И вот на игровой доске вновь появляется Каденюк. Запасной вариант регионов зашевелился. Точнее сказать зашевелили. Ай обижают хероя. А где фамилия замглавы администрации президента? Не Рафальский ли? Почему нет заявления на имя президента Украины? Он ведь герой (космонавт). Он ведь может обратиться? Или не может? Или так надо? Галица назвал. И что? Что тому будет? А ничего!!!!

Теперь и Каденюка на дебаты надо пригласить.

А теперь полное внимание! А не кажется ли Вам и вашим избирателям, что их держат за простаков? Не хочется омрачать банальной фразой ЗА ЛОХОВ.

avatar

Баласиновичу

20 жовтня 2012 15:27

Леонід Каденюк у 2006 р. був одним з офіційних ініціаторів прихованої від громадськістю "оборудки" (чи імітації), яку потім Мінприроди, "Укргідроенерго" та інші змогли назвати "екологічна експертиза проекту добудови Дністровської ГАЕС". Не сумніваюся, що були неофіційні ініціатори, але саме він написав перше звернення. Після нього, протягом тижня все зробили. Так оперативно, що ніхто незчувся. Листи з одного органу влади до іншого "літали" за півдня... А так не буває, якщо не має місце змова. Така невластива органам влади оперативність пояснювалася дуже просто - Світовий банк розглядав можливість надання кредиту на добудову ДГАЕС. Врешті, не дав, бо вчасно отримав потрібну інформацію про імітації...

avatar

Віктор Мельничук

20 жовтня 2012 21:35