На момент заснування благодійним фондом «Вікторія» Ордену «За заслуги перед містом» Віталій Михайлішин не мав до нього жодного відношення

На момент заснування благодійним фондом «Вікторія» Ордену «За заслуги перед містом» Віталій Михайлішин не мав до нього жодного відношення

09.10.2012, 00:26

Ще 3 травня 2012 року на своїх загальних зборах (у складі двох осіб) Чернівецький обласний благодійний фонд «Вікторія» заснував почесну відзнаку благодійного фонду «Вікторія» – Орден «За заслуги перед містом». У другій половині вересня 2012 року в ЗМІ з’явилося чимало інформації стосовно цього Ордену, яка не відповідає дійсності і вводить читачів та виборців в оману.

Так, газета «Чернівці» стверджує (20 вересня 2012 року), що «з ініціативи Віталія Михайлішина благодійний фонд «Вікторія» заснував цю почесну відзнаку». ЧДТРК вже стверджує, що «ця нагорода започаткована Віталієм Михайлішиним і покликана відзначати тих людей, які працюють на благо чернівчан». ТРК «Чернівці» теж стверджує, що «ця особлива нагорода, започаткована Віталієм Михайлішиним покликана відзначати тих людей, які працюють для блага Чернівців та його мешканців». «Коментарі» також пишуть, що «Секретар Чернівецької міськради, кандидат до Верховної Ради від Партії Регіонів Віталій Михайлішин започаткував власний орден». Так само газета «Від і до» опублікувала, що «Засновану Віталієм Михайлішиним почесну нагороду – орден «За заслуги перед містом», вже отримали чернівецькі лікарі, а цього разу нагороду вручали освітянам». І цей список можна продовжити.

Документи говорять про зовсім інше.

Загальні збори Чернівецького обласного благодійного фонду «Вікторія» відбулися 3 травня 2012 року, вони тривали з 10:05 до 12:35. На зборах були присутні дві особи: Гордаш Віктор Васильович (голова правління Фонду, головуючий на засіданні) та Клим Микола Анатолійович (секретар засідання).

У протоколі засідання (зображення IMG_1828.JPG - IMG_1830.JPG), зокрема, читаємо: «Гордаш В.В. – голова правління та головуючий на засіданні зборів – продовжуючи свій виступ вніс пропозицію про започаткування Почесної відзнаки Фонду – Ордену «За заслуги перед містом», як форми відзначення …».

Далі читаємо, що «для реалізації запропонованого напрямку Гордаш В.В. запропонував створити Опікунську раду Ордену «За заслуги перед містом», до складу якої запросити авторитетних людей міста Чернівців».

Тобто цих авторитетних людей мали запросити вже після того, як буде прийняте рішення про започаткування відзнаки. Про це читаємо далі: «звернутись до запропонованого складу членів Опікунської ради Ордену задля отримання їх згоди на входження до складу Опікунської ради …».

Лише за умови отримання згоди від Віталія Михайлішина на входження до Опікунської ради Фонд мав доручити вручати цю почесну відзнаку Віталію Михайлішину. А «в разі його відмови повторно розглянути це питання при затвердженні складу Опікунської ради».

Отже, на момент заснування благодійним фондом «Вікторія» Ордену «За заслуги перед містом» Віталій Михайлішин не мав до нього жодного відношення.

Віталій Михайлішин дав згоду на своє входження до Опікунської ради Ордену пізніше, 14 травня 2012 року (зображення IMG_1839.JPG). А затвердили склад Опікунської ради Ордену 15 травня 2012 року, на загальних зборах благодійного фонду «Вікторія» (зображення IMG_1835.JPG - IMG_1836.JPG).

Крім того, кандидатури медичних працівників для відзначення Орденом запропонував на засіданні Опікунської ради Ордену 10 вересня 2012 року Хорошенюк І.І. (зображення IMG_1843.JPG). А кандидатури освітян для відзначення запропонував Мельничук С.В. 24 вересня 2012 року (зображення IMG_1845.JPG). Це, до речі, є порушенням пункту 6 Положення про Опікунську раду Ордену, який встановлює, що «Засідання Опікунської ради проводиться раз на рік, у вересні». Як бачимо, у вересні 2012 року Опікунська рада провела як мінімум два засідання.

Таким чином, відношення Віталія Михайлішина до Ордена «За заслуги перед містом» обмежується наступним:

1. Він є членом Опікунської ради Ордену.

2. Фонд «Вікторія» доручив Віталію Михайлішину вручення своєї почесної відзнаки.

 

За коментарями звертайтесь:

Назар Тимощук,

координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області,

063 628 67 71, [email protected]

Прес-секретар Чернівецького представництва Громадянської Мережі ОПОРА,

Григорій Сорочан

063 628 67 72, [email protected]

 

 

 

 

 

  

1


КОМЕНТАРІ (1)

Чергова брехня від банди Михайлішина!!!

avatar

Сашко

08 жовтня 2012 18:45