На мера Львова скоєно напад

На мера Львова скоєно напад

21.07.2013, 22:57

На площі Ринок невідомий вдарив в обличчя мера Львова Андрія Садового. Вдруге на градоначальника накинулися зі спини, і міліціонери в цивільному затримали нападника.

На мера Львова Андрія Садового ввечері в суботу, 20 липня, було два рази скоєно напад.

Перший раз близько 18:00 на площі Ринок "невідомий молодий чоловік спортивної статури завдав цілеспрямований удар в обличчя Садовому", повідомила прес-служба Львівської міськради.

Як відзначили в прес-службі, "завдяки вдалій реакції, удар не приніс значної шкоди".

Повторний напад стався знову на площі Ринок близько 22:30, коли мер виходив з міської Ратуші. Цього разу невідомий накинувся на Садового зі спини, але був затриманий правоохоронцями в штатському, які перебували на площі.

У міськраді нагадали, що мер не користується особистою охороною.

Джерело: dt.ua

Під час допиту затриманого в міліції з’ясувалося, що він знав на кого вчиняв напад і робив це цілеспрямовано. Відтак у міліції перекваліфікували кримінальне провадження із ст. 296 ч.1 КК України (хуліганство) на ст. 350 ч. 2 КК України (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадські обов’язки). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Наразі затриманий чоловік не може пояснити, чому нападав на мера Львова. На момент вчинення злочину нападник був тверезим.

За неофіційними даними, він страждає на психічні розлади. 

Після нападу мер Львова Андрій Садовий почувається нормально і надалі не збирається користуватись послугами охорони. У суботу, 20 липня, на міського голову на центральній площі міста було вчинено подвійний напад.

Міський голова Львова вже в неділю вранці, 21 липня, мав у райвідділі очну ставка з чоловіком, якого затримали при спробі напасти на нього. Про це мер міста Андрій Садовий повідомив особисто в розмові DW. "Молодик не відповідає на жодні запитання, не дає жодних свідчень, посилаючись на 63 ст. Конституції. Веде себе спокійно і впевнено", - каже Садовий.

Відповідаючи на запитання про можливий замовний характер інциденту мер зазначив, що не вважає це випадковістю. "Він очікував, він знав, що голова ще в Ратуші. А коли його схопили й привезли до райвідділку, то одразу з’явився адвокат, - розповідає Садовий. - Це цілеспрямоване нанесення шкоди, в його діях я не побачив жодної неадекватності чи ознак афекту".

Не зважаючи на інцидент, мер запевняє, що не матиме охорони й надалі. Він переконаний, що користі від неї мало: "Я її не мав і мати не буду. Львів завжди був і є безпечним містом. Просто голова на вістрі подій, а в когось здають нерви. Якщо на мене так хтось хоче тиснути, то він глибоко помиляється", - додав Садовий. Разом з тим міський голова не захотів говорити про можливих замовників, посилаючись на слідчі дії.

З часів незалежності у Львові не було схожих нападів на міського голову. Зловмисником, який мав намір завдати тілесних ушкоджень меру, виявився молодик 32 років, без постійного місця роботи. У міліції повідомили, що відкрито кримінальне провадження за ст. 350 Кримінального Кодексу - погроза або насильство щодо службової особи.

Джерело: Українська служба DW 

Взимку 2013 року у Чернівцях на вулиці О. Кобилянської сталася бійка між депутатом міськради від Партії регіонів, заступником директора департаменту ЖКГ Ярославом Кушніриком та депутатом міськради, колишнім бютівцем Анатолієм Чесановим.  Приводом до конфлікту стала якість викладення тротуарної плитки на вулиці О. Кобилянської. Про це повідомляв «Молодий буковинець».  Водночас, А. Чесанов спочатку заявив, що його у той час «взагалі не було на вулиці О. Кобилянської». А потім на сесі міської ради публічно вибачився перед Я.Кушніриком. 

Три дні тому, нагадаємо, "Свободівська" більшість Львівської міськради висловила недовіру меру міста.

Робота мера Львова Андрія Садового та виконавчих органів міськради депутатами Львівської міської ради визнано незадовільною.

Рішення визнати роботу мера Львова незадовільною було прийнято депутатами після його звіту про роботу виконавчих органів міської ради за минулий рік. «За» проголосували 55 депутатів. Всього в міськраді налічується 90 депутатів.

Крім того, в рішенні міститься рекомендація меру звільнити п'ятьох його підлеглих: начальника управління комунального майна Євгена Климковича, начальника управління охорони історичного середовища Лілію Онищенко-Швець, начальника відділу кадрів Галину Бордун, начальника управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Сергія Кіраля, а також начальника управління культури Ірину Подоляк.

Звіт міра і дебати з цього приводу тривали більше 3 годин. Сьогодні заключне пленарне засідання сесії Львівської міськради, на порядку денному позначено близько 150 питань і депутати вирішили працювати до опівночі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Після більш як двогодинного звіту мера про роботу виконавчих органів міськради 2012 року голова фракції «Свободи» Маркіян Лопачак запропонував визнати незадовільною роботу виконавчих органів міськради, рекомендувати меру звільнити «у зв’язку з невідповідністю займаним посадам» Євгена Климковича, начальника управління комунального майна, Лілію Онищенко – начальника управління охорони історичного середовища, Сергія Кіраля – начальника управління зовнішньоекономічних відносин, Ірину Подоляк – начальника управління культури, Галину Бордун – начальника відділу кадрів міськради.

Депутати підтримали цю пропозицію, а також доручили меру на наступному засіданні доповісти про результати виконання ухвали про внесення змін до структури міської ради, її апарату і чисельності.

Андрій Садовий подякував згаданим чиновникам за роботу і сказав: «Це такий етап у історії Львова. Їх було багато, ми їх переживали і цей переживемо».

Нагадаємо, 17 червня Львівський окружний адмінсуд в повному обсязі задовольнив позов прокуратури про визнання неправомірною бездіяльність міськради, її виконкому та міського голови Андрія Садового щодо забезпечення створення нового полігону для захоронення твердих побутових відходів.

Раніше повідомлялось, що львівські перевізники змінили вартість проїзду без погодженняз владою.

За матеріалами Zaxid.net.

Нагадаємо, два роки тому депутати Чернівецької міськради таємним голосуванням вирішила припинити повноваження міського голови Миколи Федорука.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Свобода це повне лайно. Ще куди гірше ніж БЮТ.

avatar

Журналіст

22 липня 2013 13:57