На межі Сторожинецького та Вижницького районів  горіли трава, дерева, залізнична колія і… святий хрест

На межі Сторожинецького та Вижницького районів горіли трава, дерева, залізнична колія і… святий хрест

04.04.2019, 13:20

Те, що вчора в обідню пору сталося на межі Сторожинецького та Вижницького районів, бодай ніколи не знати, а тим паче бачити. Укотре хтось із негідників запалив сухостій пообіч центральної траси. Під повівами сильного вітру вогонь блискавично охопив цілу територію. Спочатку миттєво спалахнули пасма торішньої трави, відтак старі дерева, далі вогонь перекинувся на залізничну колію, а ще далі за нею обійняв цілу ділянку лісу. Ще через короткий проміжок часу вогонь дійшов межі двох районів, обпаливши арку та святий хрест.

Як було не зупинитися? Одразу зателефонував і служба порятунку зі Сторожинця не забарилася. При їхній пекельній, але такій потрібній роботі побажав їм успіху та професійного хисту в таких жахливих випадках.

Але хто виявить палія, котрий, впевнений зумисне вчинив злочин і проти праці людської, і Матері-природи? Подумаєш, згоріли якісь території? А мені подумалось інше: та якби подібне сталося, скажімо, в Китаї, Північній Кореї і навіть аж дуже «цивілізованих» Еміратах, то за подібний злочин там воздали б по повній. Рішуче і назавжди. А ми? Ні – ні! Ми ж в Європу галопом. І вже завтра. Тож нехай й палають території від Дністра до Карпат. Як і в цьому жахливому випадку на межі Сторожинецького і Вижницького районів. Де ясним вогнем горів і святий хрест.

Іван Агатій

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

До чого ж енергійний та зі світлою головою цей Агатий у такому поважному віці...

avatar

Ярослав

05 квітня 2019 11:40